Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Schytá obvinenie aj Mária Trošková? Polícia skúma jej SMS-ky s talianskym pašerákom

Mária Trošková kedysi rada vymetala známe bratislavské podniky. Dnes sa schováva vo svojom luxusnom byte. Zobraziť galériu (4)
Mária Trošková kedysi rada vymetala známe bratislavské podniky. Dnes sa schováva vo svojom luxusnom byte. (Zdroj: Tip čitateľa)

BRATISLAVA - Bývalá hlavná štátna radkyňa Mária Trošková sa od vraždy novinára Jána Kuciaka schováva vo svojom luxusnom byte v Petržalke. Zdá sa však, že môže mať vážny problém. Polícia totiž skúma jej SMS správy s talianskym pašerákom drog Antoninom Vadalom.

Mária Trošková bola kedysi pravou rukou expremiéra Roberta Fica. Po tom, ako vyšiel posledný nedokončený článok Jána Kuciaka, v ktorom opisoval ako má talianska mafia dosah až ná Úrad vlády, sa Trošková stiahla z verejnosti. Spolu s ňou hral úlohu v príbehu aj Viliam Jasaň, extajomník bezpečnostnej rady. 

Mária Trošková sa často objavovala po boku Roberta Fica.
Zobraziť galériu (4)
Mária Trošková sa často objavovala po boku Roberta Fica.  (Zdroj: SITA)

Trošková mala s Vadalom, okrem iného, aj milenecký vzťah. Práve on ju zoznámil s Jasaňom, ktorý bol v tej dobe poslancom Smeru-SD. Trošková mu robila asistentku, neskôr sa dostala k Robertovi Ficovi, s ktorým sa objavovala takmer všade. 

Aj v tej dobe však bola v kontakte s Vadalom, ktorý je odsúdený za pašovanie kokaínu. Písali si aj o kontaktoch na vysoké miesta. Práve touto komunikáciou sa začala zaoberať Národná kriminálna agentúra. 

Antonino Vadala je odsúdený za pašovanie kokaínu
Zobraziť galériu (4)
Antonino Vadala je odsúdený za pašovanie kokaínu  (Zdroj: foto: Miro Vacula)

"Príslušníci Národnej kriminálnej agentúry v súčasnej dobe vykonávajú analýzu komunikácie (medzi M. T. a A. V.), doposiaľ v tejto veci nebolo začaté trestné stíhanie. Viac informácií v tomto štádiu nie je možné poskytnúť," uviedla pre TV Markíza hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

Mária Trošková sa zúčastnila aj súťaže krásy
Zobraziť galériu (4)
Mária Trošková sa zúčastnila aj súťaže krásy  (Zdroj: Tip čitateľa)

Viac o téme: SmsRobert FicoSmerNAKAMária TroškováAntonino Vadala
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu