Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Poriadne sa zapotíme! Západ Slovenska zasiahnu horúčavy, varovanie aj pred vetrom a búrkami

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Slovenský hydrometeorologický ústav vydal na pondelok pre niektoré okresy Bratislavského, Nitrianskeho a Trnavského kraja výstrahu prvého stupňa pred vysokými teplotami. Informoval o tom na svojej webovej stránke.

Výstraha platí od 14.00 do 17.00 h v okresoch Pezinok, Senec, Komárno, Levice, Nové Zámky, Šaľa, Dunajská Streda a Galanta. Teplota môže ojedinele dosiahnuť 33 stupňov Celzia.


Najlepšiu predpoveď počasia nájdete na predpovede.sk


Meteorologické výstrahy na pondelok
Zobraziť galériu (2)
Meteorologické výstrahy na pondelok  (Zdroj: SHMÚ)

Varovanie pred vetrom a búrkami 

V niektorých okresoch západného Slovenska sa môže vyskytnúť silný vietor. Búrky sa zas môžu objaviť na severe a východe Slovenska. V oboch súvislostiach vydal Slovenský hydrometeorologický ústav výstrahu prvého stupňa. Informuje o tom na webovej stránke. Výstraha pred vetrom platí pre celý Bratislavský kraj, okresy Komárno, Nové Zámky, Šaľa, Dunajská Streda, Galanta a Trnava. Platí od 19.00 h do utorka 3.00 h. Ojedinele môže vietor dosiahnuť rýchlosť 65 až 80 kilometrov za hodinu.

Na búrky by si mali dávať pozor v okrese Brezno, Revúca, v celom Košickom a Prešovskom kraji od 18.00 h do polnoci. V okresoch Bánovce nad Bebravou, Ilava, Považská Bystrica, Prievidza, Púchov, Trenčín a v celom Žilinskom kraji môžu byť búrky od 15.00 h do 21.00 h.

Viac o téme: PočasieVýstrahaTeplotySHMÚ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu