Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS Rezort školstva eviduje 212 žiadostí o letné školy

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

BRATISLAVA - Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR eviduje 212 žiadostí o letné školy, čo zodpovedá približne 600 až 700 cyklom. Najviac žiadostí ministerstvo dostalo z Prešovského kraja, ide o 43 škôl a približne 100 cyklov. Informoval o tom rezort školstva.

Naopak, najmenej žiadostí prišlo z Bratislavského kraja. Túto možnosť využilo 11 škôl a chcú zorganizovať približne 25 cyklov. Letné školy podľa rezortu školstva majú pomôcť deťom zo sociálne slabších rodín, pracujúcim rodičom, ale aj s dobehnutím zameškaného učiva. "Rezort školstva si uvedomuje ťažkú situáciu, ktorá vznikla v čase koronakrízy. A preto prvýkrát v histórii na tento druh vzdelávacích aktivít vyčlenil finančný príspevok. Jeho výška je 500.000 eur," poznamenal rezort školstva.

Napríklad v obci Belina v okrese Lučenec, kde školu neotvorili, lebo v osade mali ľudí s ochorením COVID-19, sa chcú venovať aktivitám na dobehnutie aspoň časti učiva. V Slovenskej Ľupči v okrese Banská Bystrica chcú otvoriť tri cykly, kam by sa zapojila aj vylúčené rómska komunita a detský domov s Rómami. Práve tam dosahovala podľa ministerstva školstva účasť na vyučovaní po otvorení školy len desať percent.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Záujemcovia o letné školy mohli svoje žiadosti predložiť do 26. júna, ministerstvo musí do 10. júla projekty vyhodnotiť. "Sme radi, že túto možnosť využili aj školy, ktoré boli úplne zatvorené alebo mali pre pandémiu len veľmi nízku účasť," uviedlo ministerstvo.  

Každý žiadateľ môže požiadať o peniaze na jeden - až trojtýždňové termíny, pričom ich bude možné otvoriť posledné tri augustové týždne od 10. do 28. augusta. Žiadatelia môžu získať 500 eur na letnú školu v trvaní štyroch až šiestich hodín denne a 800 eur v prípade, že deti budú v škole sedem až desať hodín za deň. Školy môžu realizovať aktivity aj súbežne vo viacerých skupinách. Každý žiadateľ môže získať na letnú školu najviac 2600 eur.

Viac o téme: PandémiaSlovenskoKoronavírusLetná škola
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu