Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Panika v Bratislave! Pri výkopových prácach na rekonštrukcii električkovej trate poškodili plynovod

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: imhd.sk)

BRATISLAVA - Mimoriadna správa! Na Molecovej došlo k poškodeniu plynového potrubia - takúto informáciu zverejnila mestská časť Karlova Ves na sociálnej sieti. Ľudí spočiatku varovali, aby v blízkosti miesta nemanipulovali s otvoreným ohňom. Situácia je už v rukách odborníkov.

Podľa komentárov miestnych na sociálnej sieti bolo plyn cítiť aj v širšom okolí. Logicky nastúpil strach. "Fuuuuu... a ja som už zobudila suseda, či náhodou nemá v úmysle sa vyhodiť do luftu, lebo je to cítiť aj na Jurigovom,..." napísala jedna z komentujúcich.

Panika v Bratislave! Pri
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: reprofoto:Facebook-Karlova Ves)

Hovorca SPP - distribúcia, a.s. Milan Vanga pre topky.sk potvrdil, že pod paniku sa podpísalo poškodenie plynovodu. "Pri výkopových prácach na rekonštrukcii električkovej trate došlo k poškodeniu strednotlakového plynovodu s následným únikom plynu do ovzdušia," vysvetlil.

Panika v Bratislave! Pri
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: reprofoto:Facebook/Karlova Ves)

Bezpečnostné kroky

Hlásenie o úniku plynu podľa jeho slov na Plynárenskom dispečingu prijali o 8.14 hod. O približne desať minút už boli na mieste pracovníci SPP – distribúcie. "Zabezpečili miesto úniku a kvôli bezpečnosti o 8.56 hod. uzatvorením zemných uzáverov plynu prerušili distribúciu plynu 15 domácnostiam a trom maloodberateľom," dodal Vanga.

V súčasnosti pracovníci spoločnosti začali s opravou poškodenej časti plynovodu. "Pokiaľ sa nevyskytnú nepredvídateľné okolnosti, opravu by sme mali skončiť ešte v priebehu dnešného dňa. Rovnako ako aj obnoviť distribúciu plynu do dotknutých odberných miest," uzavrel hovorca.

Viac o téme: PoškodeniePlynovodMolecova
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu