Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Po Kočnerovi a Ruskovi je na rade ďalší: Prokurátor Šanta podal obžalobu v prípade zmeniek

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Topky/Vlado Benko Jr. )

BRATISLAVA - Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Ján Šanta podal obžalobu v prípade falšovania zmeniek na Štefana Ágha. Ágh bol najskôr obvinený spolu s Pavlom Ruskom a Marianom Kočnerom, neskôr ho vylúčili na samostatné konanie.

Štefan Ágh mal spolu s Pavlom Ruskom a Marianom Kočnerom falšovať zmenky televízie Markíza. Koncom februára Špecializovaný trestný súd neprávoplatne odsúdil Mariana Kočnera a Pavla Ruska na 19 rokov väzenia. Rozhodovať bude Najvyšší súd. 

Ágh chodil aj na hlavné pojednávania s Ruskom a Kočnerom. Novinárom tvrdil, že je nevinný.Štefan Ágh dlhodobo svoju vinu popiera, rovnako ako jeho spoluobvinení. Na súde v lete minulého roku tvrdil rovnako ako obhajoba obžalovaných, že mala byť protihodnotou za údajné zmenky záruka, že Markíza nepríde o vysielaciu licenciu.

Po Kočnerovi a Ruskovi
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Maarty)

Ágh bol spoločníkom Mariana Kočnera vo firme Gamatex, ktorá bola súčasťou sporu o ovládnutie súkromnej televízie koncom 90. rokov. Spolu s Marianom Kočnerom a nebohým mafiánom Petrom Čongrádym obsadili budovu televízie v roku 1998. Podľa obžalovaných bol tento spor urovnaný dodatočne okrem pôvodnej sumy 80 miliónov slovenských korún aj štyrmi zmenkami.

Markíza od počiatku súdneho sporu, ktorý sa ťahá od roku 2016, tvrdila, že žiadne zmenky neexistujú a považovala ich za vymyslenú legendu. S ich názorom sa koncom februára stotožnil senát ŠTS Emila Klemaniča, ktorý Pavla Ruska a Mariana Kočnera neprávoplatne odsúdil na 19-ročný trest odňatia slobody.

Viac o téme: ZmenkyPojednávaniePavol RuskoŠtefan ÁghMarian Kočner
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu