Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

AKTUÁLNE Výrobnú halu na Orave zachvátili plamene: FOTO Zasahujú desiatky hasičov

Viac ako 50 profesionálnych a dobrovoľných hasičov už takmer 4 hodiny zasahuje pri požiari v obci Oravský Podzámok Zobraziť galériu (5)
Viac ako 50 profesionálnych a dobrovoľných hasičov už takmer 4 hodiny zasahuje pri požiari v obci Oravský Podzámok (Zdroj: SITA/Prezídium HaZZ)

ORAVSKÝ PODZÁMOK – Hasiči už osem hodín zasahujú pri požiari výrobnej haly v Oravskom Podzámku. Efektívne hasenie zabezpečujú prostredníctvom čerpacieho stanovišťa, ktoré zriadili na vodnom toku rieky Orava. Informovala o tom Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ). Na mieste je podľa nej aj prezident HaZZ Pavol Mikulášek.

"Aktuálne robíme likvidačné práce - rozoberáme strešnú konštrukciu, spadnuté trámy, zalievame skryté ohniská," priblížil riaditeľ Krajského riaditeľstva HaZZ v Žiline Jaroslav Kapusniak. Nasadených bolo podľa neho vyše 20 kusov techniky, vrátane výškovej.

Viac ako 50 profesionálnych
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA/Prezídium HaZZ)

Riaditeľ Krajského riaditeľstva HaZZ v Žiline Jaroslav Kapusniak konkretizoval, že požiar ohlásili v piatok po 3.30 h. "Aktuálne robíme likvidačné práce - rozoberáme strešnú konštrukciu, spadnuté trámy, zalievame skryté ohniská," priblížil. Nasadených bolo podľa neho vyše 20 kusov techniky, vrátane výškovej.

Po príchode na miesto udalosti hasiči zistili, že požiar zachvátil budovu, v ktorej sa nachádza píla. "Plamene sa rýchlo rozšírili na celú výrobnú halu o rozmeroch 100 krát 30 metrov. Zasahujúci hasiči sa snažia požiar lokalizovať a ochladzujú podkrovie výrobnej haly, aby tak zamedzili rozšíreniu požiaru na ďalšiu časť budovy," priblížila Križanová.

AKTUÁLNE Výrobnú halu na
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook - Prezídium Hasičského a záchranného zboru)

Na mieste udalosti zasahujú hasiči z Dolného Kubína, Námestova, Tvrdošína, Ružomberka, Žiliny a zo Záchrannej brigády HaZZ v Žiline. Tiež členovia dobrovoľných hasičských zborov obcí Chlebnice, Dlhá nad Oravou, Horná Lehota, Oravský Podzámok a Sedliacka Dubová.

Viac ako 50 profesionálnych
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA/Prezídium HaZZ)

Viac o téme: ŠkodaPožiarHasičiVýrobná halaOrava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu