Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Korčok je zo zásahu polície v USA šokovaný! VIDEO som videl: Úrady musia konať

Ivan Korčok Zobraziť galériu (2)
Ivan Korčok (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Slovenský minister zahraničných vecí Ivan Korčok je šokovaný zo zásahu polície v meste Minneapolis v štáte Minnesota, pri ktorom prišiel o život americký občan. Potvrdil to hovorca slovenskej diplomacie Juraj Tomaga.

„Video (zo zatýkania) som videl. Je na amerických úradoch, aby vyšetrili okolnosti a vyvodili dôsledky. Zároveň verím v schopnosť amerických inštitúcií, ktoré sa dokázali a dokážu aj teraz vysporiadať s pnutiami v spoločnosti a zabrániť opakovaniu takýchto incidentov do budúcnosti,“ vyjadril sa v sobotu Korčok.

Šokujúce video

V utorok sa na internete objavilo video, ako policajt Derek Chauvin v pondelok 25. mája najmenej päť minút tlačí kolenom na krk neozbrojeného, spútaného a ležiaceho Afroameričana. Floyd - zatknutý predtým za priestupok - sa sťažoval na bolesť a kričal, že nemôže dýchať. Postupne sa prestal hýbať aj rozprávať. Zomrel krátko na to, po prevoze do nemocnice.

Video sa rýchlo rozšírilo na internete a spustilo v Minneapolise protesty, ktoré vyústili do násilia a rabovania. Demonštrácie pokračujú naďalej aj napriek zákazu nočného vychádzania a rozšírili sa už aj do ďalších miest USA.

Viac o téme: Polícia MinnesotaIvan KorčokMinneapolis
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu