Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Za útok s granátom na chatku v Senci odsúdili objednávateľa na päť rokov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

BRATISLAVA – Senát Najvyššieho súdu (NS) SR odsúdil v utorok Michaela Gašpara v kauze útoku s granátom na záhradnú chatku v Senci z roku 2013 na päťročný trest odňatia slobody nepodmienečne. NS SR tak zamietol na svojom zasadnutí odvolanie prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) voči minuloročnému verdiktu Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku. Potvrdila to hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová.

"NS SR v trestnej veci proti obžalovanému pre zločin nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami a prečin poškodzovania cudzej veci v štádiu prípravy, odvolania prokurátora ÚŠP Generálnej prokuratúry SR a obžalovaného, ktoré podali proti rozsudku ŠTS z 9. septembra 2019, zamietol ako nedôvodné. Senát dospel k záveru, že rozhodnutie ŠTS je zákonné a správne," dodala hovorkyňa.

Gašpar v prípade útoku s juhoslovanským granátom figuroval ako objednávateľ. Najal si za finančnú odmenu známeho, aby hodil granát do chatky v Senci na jazerách. V nej býval Marek K., svedčiaci proti nemu. Prokurátor ÚŠP pôvodne Gašpara obžaloval za obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy formou účasti, za prečin poškodzovania cudzej veci a zločin nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami. Poškodený Marek K. svedčil voči Gašparovi v podvodnom prípade. Na objekte vznikla po výbuchu škoda viac ako 2000 eur.

Viac o téme: Granátútok Michael GašparAlexandra Važanová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu