Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

KORONAVÍRUS Zdržanie na priechode Jarovce - Kittsee: Za všetko môže množstvo navrátilcov

Navrátilci na hranici
Navrátilci na hranici (Zdroj: Topky/ Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Aktuálne zdržanie na diaľničnom hraničnom priechode Jarovce je spôsobené nárazovo väčším počtom osôb prichádzajúcich na priechod. Na schválenie aplikácie eKaranténa firmami Google a Apple sa naďalej čaká. Informoval o tom hovorca Ministerstva vnútra SR Petar Lazarov. Bratislavská polícia odporúča na sociálnej sieti, aby ľudia využili malý priechod Jarovce - Kittsee a Petržalka - Berg. Prechod cez Petržalka - Berg odporúča osobnej preprave aj Stella centrum.

"Zhromaždenie väčšieho počtu osôb je spôsobené aj blokovaním priechodu skupinou osôb nerešpektujúcich aktuálne platné opatrenia, pričom časť policajtov zabezpečuje ochranu verejného poriadku," uviedol Lazarov.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Policajti podľa rezortu vnútra postupne evidujú prichádzajúce osoby na základe opatrenia Úradu verejného zdravotníctva SR. Po evidencii zostavujú kolóny vozidiel s repatriantmi a následne ich odprevádzajú do karanténnych centier. Tie majú podľa rezortu dostatok voľných kapacít. Ministerstvo vnútra avizuje, že sú na hraničnom priechode k dispozícii balená voda, občerstvenie a toalety.

Diaľnicu D4 v blízkosti hraničného priechodu Jarovce - Kittsee v piatok (22. 5.) zablokovali repatrianti, ktorí sa domáhali možnosti stráviť povinnú karanténu v domácej izolácii. Možnosť spustenia príslušnej aplikácie, ktorá by to umožnila, pôvodne totiž avizovali práve na piatok. V sobotu doobeda hlásila polícia, že je diaľničný hraničný priechod Jarovce - Kittsee už prejazdný.

Premávka bola obnovená

Premávka na hraničnom diaľničnom priechode Jarovce - Kittsee bola obnovená. Po zdržaní spôsobenom repatriantmi, ktorí sa dožadovali vstupu na Slovensko z dôvodu avizovanej aplikácie, fungujú opätovne všetky tri hraničné priechody smerujúce do Bratislavy z Rakúska. Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave o tom informuje na sociálnej sieti.

Zdržanie na diaľničnom priechode prisudzoval rezort vnútra nárazovo väčším počtom osôb prichádzajúcich na priechod po tom, ako sa očakávalo spustenie mobilnej aplikácie eKaranténa v piatok popoludní. Aplikácia umožní absolvovať povinnú karanténu v domácom prostredí. Oneskorenie spustenia aplikácie spôsobilo čakanie na schválenie zo strany technologických spoločností Apple a Google.

Viac o téme: HranicePandémiaSlovenskoJarovceKoronavírusRepatriantiEKaranténa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu