Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

KORONAVÍRUS Česko eviduje za piatok 59 nových prípadov nákazy a dve úmrtia

Česká republika uvoľnila opatrenia
Česká republika uvoľnila opatrenia (Zdroj: TASR/AP Photo/Petr David Josek)

PRAHA - V Českej republike potvrdili v piatok 59 ďalších prípadov nákazy novým koronavírusom. Ide o nárast oproti 33 pozitívnym testom zo štvrtka, ktoré boli najnižším počtom v krajine za týždeň. Informovala o tom v sobotu Česká televízia.

Z údajov českého ministerstva zdravotníctva tiež vyplýva, že celkový počet potvrdených prípadov ochorenia COVID-19 dosiahol v krajine 8820, pričom počet úmrtí v piatok stúpol o dve na 312. Vyliečilo sa viac než 6000 pacientov a aktuálne je chorých menej ako 2500 ľudí.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Podiel nových prípadov na počet testov sa zvýšil na 0,81 percenta. Český minister zdravotníctva Adam Vojtěch v piatok povedal, že krajina v súvislosti s epidemiologickou situáciou nezaznamenáva negatívne trendy. Podľa jeho slov sú problematické len lokálne ohniská.

Česko sa medzitým pripravuje na poslednú veľkú fázu uvoľňovania opatrení zavedených v boji proti koronavírusovej pandémii, a to v pondelok 25. mája. Od tohto dňa sa skončí povinnosť nosiť rúška vonku, ak je dodržaný odstup dvoch metrov od cudzích ľudí, v budovách či prostriedkoch MHD budú s určitými výnimkami naďalej povinné.

V obchodných strediskách môžu v pondelok tiež znova otvoriť stravovacie zóny, v reštauráciách vnútorné priestory, pričom prevádzku môžu obnoviť niektoré hotely, penzióny a ďalšie ubytovacie zariadenia, ktoré musia dodržiavať prísne hygienické a bezpečnostné pravidlá.

Viac o téme: ČeskoNákazaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu