Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS Repatriant prišiel autom na slovenské hranice: Nafúkal takmer 1,5 promile

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Z hraničného priechodu Bratislava – Berg priamo na policajné oddelenie putoval 30-ročný repatriant. Dychová skúška u vodiča totiž preukázala 1,46 promile. Polícia o tom informuje na sociálnej sieti.

Podľa doterajších informácií kontrolovala polícia počas zabezpečovania štátnych hraníc v súvislosti s COVID-19 posádku auta Volkswagen Passat. "Po predložení potrebných dokladov pozornosti hliadky neuniklo, že vodič javil známky požitia alkoholu. Mal značný problém s komunikáciou a z vozidla bolo cítiť zápach typický pre alkoholické nápoje," uvádza polícia.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Polícia preto vodiča podrobila dychovej skúške, ktorou mu namerali 1,46 promile. Z dôvodu podozrenia zo spáchania prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky polícia muža eskortovala na policajné oddelenie. Vec sa realizovala v tzv. superrýchlom konaní.

V tejto súvislosti polícia vodičov upozorňuje, že alkohol znižuje schopnosť sústrediť sa a správne a včas reagovať na situáciu v cestnej premávke. Naďalej preto nebude tolerovať jazdu pod vplyvom alkoholu, keďže na Slovensku platí v tomto smere takzvaná "nulová tolerancia".

Viac o téme: AlkoholPolícia BratislavaSlovenskoBergKoronavírusRepatriant
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu