Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KORONAVÍRUS V Trnavskom kraji prijíma repatriantov deväť zariadení

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR - Lukáš Grinaj)

TRNAVA - V Trnavskom kraji je aktuálne vyčlenených a sfunkčnených deväť ubytovacích zariadení pre karanténu repatriantov. Po dve v okrese Senica a Dunajská Streda, jedno v okrese Trnava a štyri v okrese Piešťany. Vhodné ubytovacie kapacity podľa informácií z tlačového odboru Ministerstva vnútra SR vyhľadávajú ministerstvá, vyššie územné celky (VÚC), samosprávy, okresné úrady a organizácie v ich pôsobnosti.

Zariadenie v Gabčíkove spadá pod ministerstvo vnútra rovnako ako hotel Signál v Piešťanoch, ministerstvo obrany pre túto potrebu poskytlo v kúpeľnom meste svoj hotel Granit. V rekreačnej zóne Senice je ubytovacie zariadenie Chata nad plážou pri Kunovskej priehrade, mimo obce sa nachádza aj Škola v prírode v Moravskom sv. Jáne. Vo Veľkom Mederi sú repatrianti ubytovaní v školiacom stredisku Finančnej správy, Trnavský samosprávny kraj pridal kapacity internátu Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera, ktorá je v jeho zriaďovateľskej pôsobnosti.

 "Keďže sa vyčerpali dostupné zariadenia v pôsobnosti ministerstiev, VÚC a podnikov v pôsobnosti samospráv a štátu, pristúpili sme k oslovovaniu súkromných subjektov, či sú ochotné poskytnúť svoje objekty na činnosť karanténnych centier," informoval tlačový odbor. Takým je hotel Holiday Inn v centre Trnavy a najnovšie i hotel Grand v piešťanských kúpeľoch.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Postupuje sa tak, že po splnení zákonných podmienok a so súhlasom vlastníka je objekt zaradený medzi subjekty hospodárskej mobilizácie a miestne príslušný okresný úrad vydá príkaz na plnenie opatrení. Súčasťou príkazu je aj určenie nákladov súvisiacich s prevádzkou centra, ktoré si subjekt uplatní na ministerstve vnútra. Ide o stravovanie ubytovaných osôb vo výške 13 eur za osobu a deň, mzdové náklady za zamestnancov a prevádzkové náklady za dodávky médií.

Viac o téme: TrnavaKoronavírusRepatrianti
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu