Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Telo nezvestnej podnikateľky Jany sa dodnes nenašlo: MIMORIADNA správa! Novinka v záhadnom prípade

Zobraziť galériu (6)
(Zdroj: Polícia ČR)

BRATISLAVA - V roku 2015 zmizla za záhadných okolností česká podnikateľka Jana Svobodová. Prešlo päť rokov, no stále ju nenašli. Vyšetrovanie naznačuje, že už nie je medzi živými. Pod jej únos a vraždu sa mali podpísať dvaja Slováci. Jeden z nich si užíval slobodu dlhý čas. No 22. apríla skončil s putami na rukách.

So Slovákmi Ľubomírom a Marekom má polícia bohaté skúsenosti. Vyšetrovanie zmiznutia českej podnikateľky naznačuje, že na zoznam si pripísali aj mimoriadne krutý čin. Páve táto dvojica mala Janu v roku 2015 uniesť a zavraždiť.

Mrazivé detaily smrti českej podnikateľky Jany: Stopa vedie na Slovensko, zabili ju a zakopali?

Telo nezvestnej podnikateľky Jany
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Polícia ČR)

Mimoriadna správa od polície

Ľubomír skončil medzičasom za mrežami, aj keď za iný trestný čin. Nachádza sa tam dodnes. Až na krátku prestávku po úteku v roku 2016. V tom čase sa mu podarilo ukrývať štyri mesiace. Jeho údajný komplic Marek bol na úteku. Polícia ale informovala o mimoriadnej novinke.

Telo nezvestnej podnikateľky Jany
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Facebook-Polícia SR)

Po Marekovi začalo intenzívne pátranie po tom, ako vyšetrovanie začalo nasvedčovať jeho účasť na otrasnom skutku. "Okresný súd Trnava vydal príkaz na zatknutie vo februári 2019, o mesiac neskôr bol vydaný európsky zatýkací rozkaz. Marek P. bol obvinený za vraždu a lúpež, oba skutky mal spáchať v spolupáchateľstve," uviedli ochrancovia zákona. 

Stopy viedli za hranice našej krajiny. "Na základe týchto informácií slovenská polícia oslovila svojho partnera v Írsku v rámci medzinárodnej spolupráce ENFAST (European Network Fugitive Active Search Teams). Írski kolegovia zistili, že Marek P. sa na ich území už nenachádza, avšak podľa nových informácií sa mal presunúť do susedného Severného Írska," opísala polícia.

Janu v osudný deň zachytila v jej aute bezpečnostná kamera. Neskôr v ňom sedeli dvaja muži.
Zobraziť galériu (6)
Janu v osudný deň zachytila v jej aute bezpečnostná kamera. Neskôr v ňom sedeli dvaja muži.  (Zdroj: Polícia ČR)

Dátum 22. apríl 2020 si obvinený bude pamätať ešte dlho. Práve v tento deň ho vo večerných hodinách zadržala severoírska polícia v meste Armagh. Čaká ho eskort do vydávacej väzby v Belfaste.

Viac o téme: VraždaZadržanieObvinenýPodnikateľkaČR
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu