Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Divoká lúpež pri zmenárni: Prišiel o pät miliónov korún!

Lupiči muža prepadli po tom, ako odišiel s taškami plnými peňazí z tejto malej zmenárne.
Lupiči muža prepadli po tom, ako odišiel s taškami plnými peňazí z tejto malej zmenárne. (Zdroj: Nový Čas)

PRIEVIDZA - Najmenej päť miliónov! To je lup, ktorý si odniesli dvaja lupiči po prepadnutí majiteľa zmenární (37) v Prievidzi. Kuriózne je, že lúpež sa stala okolo 18. hodiny na jednej z najfrekventovanejších ulíc v centre mesta! Zrejme množstvo svedkov videlo, ako dvaja muži udreli obeť kovovým boxerom po hlave, ukradli mu dve tašky a ušli preč.

Dvaja lupiči museli ísť na istotu. Zistili si, kedy majiteľ odnáša z malej zmenárničky peniaze a rozhodli sa konať. A hoci okolie zmenárne a hotela Hubert je monitorované kamerou mestskej polície, miesto, kde muža okradli, v zábere nie je! Prievidzskí mestskí policajti včera aj tak skontrolovali záznamy z kamery. Veľmi z nich však nezmúdreli.

V taškách, ktoré mužovi vzali, bolo veľké množstvo peňazí. „Nachádzali sa v nich peniaze v rôznych menách v celkovej hodnote najmenej päť miliónov korún. Išlo o finančnú hotovosť pochádzajúcu zo zmenárne súkromnej firmy v Prievidzi,“ povedala trenčianska policajná hovorkyňa Katarína Hlaváčová.

Muža lupiči bili po hlave tak intenzívne, že zo zranení sa bude liečiť asi štrnásť dní. Zbitý majiteľ zmenárne sa nechce o incidente baviť. „Nebudeme to medializovat. Šéf nechce s nikým hovoriť,“ povedala pracovníčka zmenárne. Podľa polície hrozí lupičom až doživotie.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu