Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

KORONAVÍRUS Ďalšie slovenské mesto reaguje na pandémiu: Odpustí nájomné a znižuje dotácie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

MYJAVA - Vzhľadom na opatrenia proti šíreniu nového koronavírusu prijalo mesto Myjava kroky na zmiernenie ekonomických dosahov na obyvateľov. Informoval o tom hovorca mesta Myjava Marek Hrin.

Mesto rozhodlo o zrušení povinnosti platenia nájmu za prenajaté priestory, priestranstvá a pozemky mesta. "Ide o prevádzky, v ktorých sa vykonávajú činnosti a služby podnikateľmi a samostatne zárobkovo činnými osobami a ktoré sú zatvorené na základe rozhodnutia Ústredného krízového štábu SR," uviedol Hrin.

Ako doplnil, nájomné sa nebude účtovať počas obdobia uzatvorenia prevádzok, platby za služby zostávajú nezmenené a budú zúčtované podľa skutočnej spotreby a nákladov. "Toto rozhodnutie sa vzťahuje aj na majetok mesta v správe spoločností Správa majetku mesta Myjava a Samšport," spresnil hovorca mesta.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Zároveň samospráva z dôvodu ekonomických dosahov na príjmy a rozpočet mesta informovala uvedené spoločnosti s majetkovou účasťou mesta, že dotácie schválené na rok 2020 budú krátené o 30 percent z rozpočtovanej sumy.

Toto rozhodnutie nemusí byť konečné, výška dotácie sa bude odvíjať od skutočných príjmov a rozpočtových možností mesta. "Vedenie mesta z tohto dôvodu požiadalo zástupcov spoločností o prijatie zásadných hospodárskych opatrení v prevádzkach so zreteľom na zabezpečenie nevyhnutných činností," doplnil hovorca mesta.

Viac o téme: NájomnéSlovenskoMyjavaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu