Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

KORONAVÍRUS Tvrdá stopka od vlády: Mexická spoločnosť pozastavila výrobu piva Corona

Pivo značky Corona
Pivo značky Corona (Zdroj: Unsplash/Michal)

MEXIKO - Mexická spoločnosť Grupo Modelo vo štvrtok oznámila, že dočasne prestane variť pivo Corona a ostatné značky, ktoré vyváža do viac než 180 krajín sveta. Spoločnosť k tomuto kroku pristúpila po tom, ako mexická vláda v rámci opatrení proti novému koronavírusu označila jej výrobu za nie nevyhnutne potrebnú. Informovala o tom agentúra Reuters.

Po tom, ako počet pacientov s ochorením COVID-19, ktorého pôvodcom je nový koronavírus, v Mexiku v pondelok presiahol 1000, vyhlásila vláda tejto stredoamerickej krajiny až do 30. apríla stav zdravotnej núdze. Spoločnosť Grupo Modelo vyhlásila, že k pozastaveniu výroby pristúpi od soboty s tým, že už znížila produkciu celosvetovo obľúbeného piva na úroveň, na ktorej bude môcť znova nápoj začať variť po skončení vládnych opatrení.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

"Ak sa federálna vláda rozhodne vydať spresnenie, na základe ktorého bude pivo označené za produkt agropriemyslu, v Grupo Modelo sme pripravení naplniť náš plán (výroby) s viac než 75 percentami zamestnancov pracujúcimi z domu, a zároveň garantovať (dostatočné) zásoby piva," uviedla spoločnosť vo svojom vyhlásení. Ako pripomína Reuters, poľnohospodárstvo a výroba potravín sú podľa nariadenia mexickej vlády považované za nevyhnutne potrebné činnosti.

Viac o téme: PivoZnačkaMexikoKoronavírusCorona
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu