Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Neuveriteľné! Slovenskí meteorológovia zaznamenali raritu: FOTO Padol teplotný rekord

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Thinkcstock.com)

BRATISLAVA – Padol rekord! Utorňajšie ráno v Hurbanove bolo najchladnejšie za posledných 120 rokov. Informoval o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ). Meteorológovia navyše avizujú, že aj najbližšia noc bude veľmi chladná.

Počas minulej noci klesla teplota na Slovensku v arktickom vzduchu na viacerých miestach na mimoriadne nízke hodnoty. „Na viacerých miestach bol prekonaný rekord Tmin na daný dátum (31. marec). V niektorých prípadoch bol predchádzajúci rekord Tmin na 31. 3. prekonaný o viac ako 1°C,“ uviedol na svojej sociálnej sieti hydrometeorologický ústav. „Bolo tomu tak napríklad v Košiciach a tiež aj v Piešťanoch,“ doplnil.

SHMÚ
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB/SHMÚ)

V Hurbanove bolo dnešné ráno najchladnejším ránom s dátumom 31. 3. za posledných 120 rokov. „Dnes ráno sme tu namerali -6,1°C. Takto chladno tu ráno v dátume 31. marec nebolo nikdy minimálne od roku 1901,“ skonštatovali meteorológovia.

Tí zároveň upozorňujú, že aj najbližšia noc (31. marec / 1. apríl) bude veľmi chladná a je veľmi pravdepodobné, že teplota vzduchu klesne na podobné hodnoty ako počas uplynulej noci.

 

Viac o téme: HurbanovoMarecRekordPočasieChladno
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu