Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

KORONAVÍRUS Pohotovostné lekárne a veterinárne ambulancie ostanú otvorené aj v nedeľu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA – Pohotovostné lekárne a veterinárne ambulancie ostanú otvorené aj v nedeľu. Informovala o tom hovorkyňa Úradu verejného zdravotníctva Daša Račková. Premiér Igor Matovič ešte v utorok 24. marca avizoval, že v nedele budú zatvorené všetky obchodné prevádzky, vrátane lekární, aj prevádzky služieb. Po nočnom zasadnutí Ústredného krízové štábu SR však rozhodli, že pre pohotovostné lekárne a veterinárne ambulancie bude platiť výnimka a môžu ostať otvorené.

Od 12. marca platí na Slovensku pre koronavírus mimoriadna situácia. V tejto súvislosti boli v krajine zavedené viaceré obmedzenia na zamedzenie šírenia ochorenia, vrátane zatvorenia výchovno-vzdelávacích zariadení od 16. marca na 14 dní. Vláda SR tiež pristúpila k vyhláseniu núdzového stavu pre celý sektor zdravotníctva a sociálne zariadenia, kde poskytujú zdravotnú starostlivosť.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Zatvorené sú maloobchodné prevádzky a prevádzky so službami. Každú nedeľu budú zatvorené aj potraviny, drogérie, lekárne, predajne tlače či krmív pre zvieratá. Dôchodcovia budú mať na nákupy vyčlenený čas od 9:00 do 12:00. Zavádza sa tiež povinnosť nosiť rúško všade mimo svojej domácnosti. Aktuálne je na Slovensku potvrdených 292 prípadov koronavírusu.

Viac o téme: LekáreňKoronavírusVeterinárna ambulancia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu