Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Na Slovensku pribudli ďalšie desiatky prípadov nákazy koronavírusom

Premiér Matovič a minister Krajčí Zobraziť galériu (3)
Premiér Matovič a minister Krajčí (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Na Slovensku pribudlo počas piatka 23 nových prípadov nákazy novým koronavírusom, celkový počet evidovaných prípadov ochorenia COVID-19 teda stúpol na 292. Dnes to oznámil minister zdravotníctva Marek Krajčí s tým, že počas piatka bolo vyšetrených celkovo 747 vzoriek, z toho negatívnych bolo 724.

Hrozivá predpoveď expertov: Koronavírus spôsobí svetovej ekonomike trojfázový šok! Oživenie čakajte až...

Minister zdravotníctva SR Marek Krajčí na tlačovej besede informoval o najnovších štatistikách v súvislosti s nákazou novým typom koronavírusu. V piatok bolo otestovaných 747 osôb, z toho 23 mali pozitívny výsledok. Do štatistík však neboli zarátané čísla zo súkromných laboratórií, lebo sa podľa vyjadrenia ministra ešte "nepodarilo zosúladiť údaje". Počty preto môžu byť vyššie.

Na Slovensku pribudli ďalšie
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Dohromady je na Slovensku infikovaných už takmer tri stovky ľudí. Z toho necelých 13 percent tvoria rizikové skupiny, čiže najmä seniori. "V súvislosti s koronavírusom je najčastejšie nakazená veková kategória od 30 do 44 rokov. Je to takmer 34 percent z nakazených," informoval Krajčí. Uviedol tiež, že bude zakázaný predaj respirátorov bežnej verejnosti. Momentálne je hospitalizovaných 85 ľudí, dvaja sú na jednotke intenzívnej starostlivosti, jeden pacient je dokonca v kritickom stave na pľúcnej ventilácii. Ostatní nakazení sú v domácej izolácii. Doteraz sa z ochorenia COVID-19 vyliečili na Slovensku dvaja pacienti.

Na Slovensku pribudli ďalšie
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR - Jaroslav Novák)

Čo sa týka počtu osôb s pozitívnou cestovateľskou anamnézou, čiže tých, ktorí prišli na Slovensko už nakazení zo zahraničia, je ich dokopy 73. Išlo konkrétne o krajiny ako Chorvátsko, Česká republika, Švajčiarsko, Nemecko, Taliansko, USA, Belgicko, Poľsko, Španielsko, Maledivy, Austrália a iné. 

Viac o téme: SlovenskoKoronavírusMarek KrajčíCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu