Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS Koniec pochybnostiam: Prehľadná INFOGRAFIKA, ako prebieha ochorenie COVID-19

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

BRATISLAVA - Ochorenie, ktoré prepuklo v pandémiu, desí celý svet. Aj na Slovensku sa zaviedli prísne opatrenia a ľuďom sa odporúča zdržiavať sa doma. Viete však, ako nákaza koronavírusom prebieha?

Polícia Slovenskej republiky na svojom Facebooku zverejnila infografiku, na ktorej je znázornené ako prebieha ocorenie Covid-19. Odo dňa, kedy sa nakazíte až po ten, kedy sa prejavia prvé príznaky, môže uplynúť 5 až 6 dní. U 88 percent nakazených potom nastupuje teplota alebo horúčka. 

KORONAVÍRUS Kľúčové vyhlásenie premiéra Matoviča: Vybudujú odberné miesta, začína masívne testovanie

Prvé tri dni má až 68 percent nakazených suchý kašeľ, menšie percento pociťuje aj bolesť celého tela, hlavy či hrdla. U niektorých sa môžu objaviť hnačky, nevoľnosť, zvracanie či upchatý nos. Na štvrtý deň ochorenie sa u 20 percent infikovaných objaví dýchavičnosť. Ak sa zdravotný stav zhorší, budete hospitalizovaný. 

Polícia zverejnila infografiku, ktorá
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB/Polícia Slovenskej republiky)

Až 80 percent infekcií mimo Číny má len mierny priebeh, symptómy začínajú odznievať na siedmy deň. Medzi siedmym a osemnástym dňom je možné dokázať prítomnosť genotypu vírusu v horných dýchacích cestách. Čím má ochorenie ťažší priebeh, tým dlhší je možný dôkaz prítomnosti vírusu. 

Viac o téme: InfografikaPolícia PríznakyKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu