Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Pán Blaha je blázon, hovorí Cigániková o poslancovi Smeru-SD

Ľuboš Blaha
Ľuboš Blaha (Zdroj: TASR - Michal Svítok)

BRATISLAVA - Poslankyňa Jana Cigániková zo strany Sloboda a Solidarita počas príchodu na 2. schôdzu parlamentu ešte nebola rozhodnutá, či podporí Mariana Kotlebu zo strany Kotlebovci – Ľudová strana Naše Slovensko za predsedu výboru na kontrolu činnosti Vojenského spravodajstva. „

„Ešte uvidím,“ poznamenala. Uviedla však, že nepodporí Ľuboša Blahu (Smer-SD) za predsedu ľudskoprávneho výboru. „Pán Blaha je blázon, tam je problém,“ podotkla. „Kotleba nie je momentálne trestaný a sama v sebe mám taký rozpor, či ignorovať výsledky demokratických volieb a aj nejakú dohodu v rámci koalície a opozície. Sama neviem, ako sa rozhodnem,“ komentovala Cigániková kandidatúru Kotlebu.

Podľa poslankyne je Kotleba ostrakizovaný, že má mať fašistickú minulosť. „Bohužiaľ, máme tu súdy, ktoré nejako rozhodli, ale ja nie som viac ako sudca. Iba z tohto dôvodu som veľmi citlivá na to, aby sme sa tu v parlamente rozhodovali, kto je vinný a nie je vinný,“ dodala. Cigániková doplnila, že by bola rada, keby fungovalo súdnictvo a „ak sú ĽSNS fašisti, nech sa tak rozhodne a majú rozpustenú stranu“.

Kotleba a Blaha nezískali minulý týždeň v piatok 20. marca na ustanovujúcej schôdzi dostatočnú podporu snemovne a neboli zvolení za šéfov výborov. Koalícia ponúkla opozícii kreslá siedmich predsedov výborov, dvanásť si rozdelili vládne strany. Blahu líder SaS Richard Sulík označil za hanbu krajiny.

Poslanec klubu SaS Ondrej Dostál varoval pred voľbou nominantov ĽSNS za šéfov výborov. Napokon však parlament zvoli na ustanovujúcej schôdzi poslanca ĽSNS Martina Beluského za predsedu výboru na kontrolu činnosti Národného bezpečnostného úradu.

Viac o téme: NR SRSmer-SDĽuboš BlahaJana Cigániková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu