Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Totalitný valec pokračuje, komentoval Blaha svoje nezvolenie

Ľuboš Blaha
Ľuboš Blaha (Zdroj: TASR - Michal Svítok)

BRATISLAVA – Totalitný valec pokračuje. Takto poslanec strany Smer – sociálna demokracia (Smer-SD) Ľuboš Blaha komentoval svoje nezvolenie za predsedu ľudskoprávneho výboru parlamentu. Nezískal dostatok hlasov ani v opakovanej voľbe. Podľa Blahu vládne strany nerešpektovali dohodu o rozdelení postov predsedov výborov. Nevedel povedať, či Smer-SD bude ďalej trvať na jeho kandidatúre. V klube sa o tom podľa Blahu poradia.

Prvý raz parlament nezvolil Blahu do čela výboru na ustanovujúcej schôdzi minulý týždeň v piatok. Dnes znovu nemal dostatočnú podporu parlamentu. „Keď sa niekto v piatok zachová ako fašista, v utorok neočakávam, že sa bude správať ako demokrat,“ uviedol Blaha s tým, že parlament nerešpektoval vôľu pol milióna ľudí, ktorí dali vo voľbách hlas Smeru-SD.

Odmietol, že by zľavil zo svojej kritiky vládnej koalície na sociálnych sieťach v snahe získať post šéfa výboru. „Mňa si takto nekúpia,“ odkázal koalícii. „Imponuje mi, že som najnenávidenejší poslanec pre ľudí, ktorých považujem za škodnú pre SR,“ dodal Blaha.

Parlament za predsedu výboru na kontrolu činnosti Vojenského spravodajstva nezvolil ani poslanca Mariana Kotlebu zo strany Kotlebovci - Ľudová strana Naše Slovensko. Z 19 výborov parlamentu tak zostávajú neobsadené pozície dvoch predsedov výborov.

Viac o téme: ParlamentSmer-SDĽuboš Blaha
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu