Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Plénum má voliť dvoch podpredsedov parlamentu aj zvyšných šéfov výborov

Na snímke pohľad do pléna NR SR
Na snímke pohľad do pléna NR SR (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Voľba dvoch zvyšných podpredsedov parlamentu, chýbajúcich predsedov výborov, ako aj nastúpenie náhradníkov je súčasťou programu druhej schôdze Národnej rady (NR) SR, ktorá sa začne v utorok (24. 3.) o 10. hodine.

Nominantom SaS na post podpredsedu parlamentu je Milan Laurenčík, za opozíciu kandiduje na tento post bývalý premiér Peter Pellegrini (Smer-SD). Poslanci tiež majú voliť predsedov a členov zvyšných parlamentných výborov. Na piatkovej (20. 3.) ustanovujúcej schôdzi sa nepodarilo zvoliť Ľuboša Blahu (Smer-SD) za šéfa ľudskoprávneho výboru, ani Mariana Kotlebu (ĽSNS) za predsedu výboru na kontrolu činnosti Vojenského spravodajstva. S ich kandidatúrou mali problém viacerí koaliční poslanci. Podľa návrhu programu schôdze zverejnenom na webe NRSR sa Kotleba aj Blaha o tieto posty uchádzajú opäť.

Za predsedu výboru pre nezlučiteľnosť funkcií má podľa návrhu programu kandidovať Richard Raši (Smer-SD) a za predsedu výboru na preskúmavanie rozhodnutí Národného bezpečnostného úradu Peter Žiga (Smer-SD). Do parlamentu tiež majú v utorok nastúpiť náhradníci za poslancov, ktorí sa cez víkend stali členmi vlády.

Viac o téme: VoľbyParlamentPodpredsedaPlénumNárodná rada Slovenskej republiky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu