Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Prekvapenie u Kiskovcov: Pravá ruka exprezidenta na FOTO čaká prírastok!

Novinka v strane Za ľudí Zobraziť galériu (3)
Novinka v strane Za ľudí (Zdroj: SITA/Ľudovít Vaniher)

SPIŠSKÝ HRHOV/BRATISLAVA - Nečakané prekvapenie v strane Za ľudí! Po napätej kampani, následných parlamentných voľbách a usadení sa v parlamente prichádza dlhoročná pravá ruka predsedu strany Andreja Kisku s novinkou. Jedenástka na kandidátke Vladimíra Marcinková (28) čaká totiž prírastok v rodine.

O túto informáciu sa s podporovateľmi podelila na sociálnej sieti Instagram.  "Pamätám si na dni, keď som sa modlila za to, čo mám s Tomášom dnes - rodinu. Nekonečne vďačná, budeme rodičia!" píše budúca mama Vladimíra Marcinková, ktorá roky pôsobila aj po boku prezidenta Andreja Kisku.

Prekvapenie u Kiskovcov: Pravá
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: instagram.com/vladimira.marcinko)

Dcéra známeho starostu a u Kisku v úrade

Marcinková, rodená Ledecká, je dcérou známeho starostu Spišského Hrhova a spolukandidáta Vladimíra Ledeckého, ktorý v obci riešil problémy týkajúce sa rómskej menšiny. Tí si po vedení Ledeckého našli prácu a v obci dramaticky kleska nezamestnanosť. Marcinková, napriek tomu, že jej osoba nebola veľmi medializovaná, pôsobila roky po boku Andreja Kisku ešte z čias kampane na prezidenta v roku 2014. "Preto som pred siedmimi rokmi napísala Andrejovi Kiskovi, ktorý kandidoval za prezidenta. Prekvapil ma odpoveďou. Nielen odpísal, stretli sme sa, pýtal sa a počúval. Svojím záujmom ma presvedčil, že s pomocou krajine to myslí úprimne," uvádza Marcinková na webovej stránke Za ľudí.

Politická pomoc Kiskovi

Budúca mamička uvádza, že Kiskovi vtedy chcela politicky pomôcť a dotiahla to až do regionálnej a teraz aj parlamentnej politiky, kde vo voľbách získala viac ako 15-tisíc preferenčných hlasov. "Dva roky som tak robila v kampani. Neskôr ako šéfka regionálnej politiky v jeho prezidentskom tíme. Päť rokov som s ním obchádzala Slovensko a snažila sa pomáhať riešiť neprávosti a zlyhania systému, na ktoré sme pri stretnutiach s ľuďmi narazili," uvádza Marcinková.

Marcinková pri skladaní poslaneckého sľubu
Zobraziť galériu (3)
Marcinková pri skladaní poslaneckého sľubu  (Zdroj: TASR - Michal Svítok)

Viac o téme: Andrej KiskaZa ľudíVladimíra Marcinková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu