Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

PRÁVE TERAZ Na Slovensku pribudlo už jedenásť prípadov ochorenia koronavírusu

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: topky)

BRATISLAVA - Na Slovensku pribudli v pondelok najskôr dva prípady ochorenia COVID-19. Potvrdil to premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) po stretnutí s prezidentkou Zuzanou Čaputovou. Neskôr sa tento počet zvýšil na 11.

Jeden prípad je z Trnavy a jeden z Trenčína, priblížila hovorkyňa rezortu zdravotníctva Zuzana Eliášová. "Za dnešný deň bolo okrem toho doteraz riešených 107 ďalších vzoriek s negatívnym výsledkom," doplnila. Vláda prijala v nedeľu ďalšie sprísnené opatrenia, ktoré majú zabrániť šíreniu nového koronavírusu spôsobujúceho ochorenie COVID-19. O ďalších bude v pondelok rokovať ústredný krízový štáb.

Na Slovensku pribudlo v pondelok 11 prípadov nákazy novým koronavírusom, celkový počet evidovaných prípadov ochorenia COVID-19 teda stúpol na 72. Po zasadnutí ústredného krízového štábu to oznámil predseda vlády SR Peter Pellegrini (Smer-SD) s tým, že doteraz celkovo 1523 vyšetrených má negatívny nález.

Ministerstvo zdravotníctva následne spresnilo, že v pondelok bolo 11 pozitívnych a 148 negatívnych vzoriek. Medzi pozitívnymi 11 prípadmi je žena z okresu Trnava, muž z okresu Trenčín, muž z okresu Pezinok, dvaja muži z okresu Svidník, dieťa v okrese Prešov, žena a muž v okrese Košice, žena z okresu Rožňava, muž z okresu Liptovský Mikuláš a muž z okresu Sobrance.

PRÁVE TERAZ Na Slovensku
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Maarty)

Prídu ďalšie opatrenia

Pellegrini tvrdí, že opatrenia, ktoré vláda doteraz prijala, prípadne v najbližších dňoch ešte príjme, zmiernia nárast počtu nakazených a tých, ktorí si budú vyžadovať intenzívnu zdravotnú starostlivosť.

Prezidentka Čaputová považuje doteraz prijaté opatrenia za razantné a veľmi dobré. "V predstihu reagujeme," skonštatovala, pričom ocenila disciplinovanosť ľudí. Rovnako ako premiér verí, že počet nových prípadov nebude prudko stúpať. Opatrenia ocenil aj nastupujúci premiér Igor Matovič (OĽaNO), ktorý sa spolu s Pellegrinim zúčastní rokovania krízového štábu. Obaja sa zhodli, že v súčasnej situácii treba spolupracovať.

Viac o téme: OchorenieNové prípadySlovenskoPeter PellegriniKoronavírusCovid-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu