Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS Bitka na fronte pôdohospodárstva: Potravinový kritik za Sme rodina sa pustil do Matečnej

Gabriela Matečná a Patrick Linhart Zobraziť galériu (4)
Gabriela Matečná a Patrick Linhart (Zdroj: Facebook/Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR, YouTube/ Patrick Linhart)

BRATISLAVA - Koronavírus hýbe svetom, ale aj politickou kultúrou na Slovensku. Najnovšie sa o masívnu kritiku postaral novozvolený poslanec a zo služby YouTube známy potravinový kritik Patrick Linhart. Linhart, ktorý kandidoval za Kollárovo hnutie Sme rodina, sa pustil do ministerky pôdohospodárstva za SNS Gabriely Matečnej. Tá sa predtým vyjadrovala k dostatočnému počtu potravín na skladoch.

Linhart totiž reagoval na Matečnej video, ktoré zdieľalo samotné ministerstvo pôdohospodárstva. V ňom šéfka rezortu okrem iného zdôrazňuje, že nie je dôvod na masívne vykupovanie obchodov a zmrazovanie pečiva v domácnostiach, pretože potravín je dostatok. Matečná tiež dodáva, že ak sa zákazníci stretli s prázdnymi pultami, je to len dôsledok masívneho výkupu a tovar bude čoskoro naskladnený opäť.

Linhart rezortu nič nedaroval

Video si na svojom kanále prezdieľal aj potravinový kritik Patrick Linhart, ktorý sa okrem ministerky pustil aj do šéfa Štátnej veterinárnej a potravinovej správy SR Jozefa Bíreša. "Neviem sa preto zbaviť pocitu, že tejto osobe koronavirus v dobe, keď NAKA robí zásahy a zhabuje pravdepodobné miliónové odmeny (o ktorých som vás tie celé roky informoval) prišla téma Coronavírusu vhod," píše v statuse Linhart.

KORONAVÍRUS Bitka na fronte
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Nakupovanie s Potravinovým Kritikom)


Sledujte ďalšie informácie ohľadom koronavírusu aj na Facebookovej stránke Koronavírus Slovensko 2020


KORONAVÍRUS Bitka na fronte
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Nakupovanie s Potravinovým Kritikom)

Ministerstvo reaguje okamžite a chce ospravedlnenie

"Na rozdiel od budúceho poslanca za Sme rodina je pani ministerka aj pán ústredný riaditeľ štátnej veterinárnej správy aj so svojimi tímami neustále v práci a v pohotovosti, keďže riešia bezpečnosť a zdravie slovenských občanov v najťažšej kríze, ktorú Slovensku vo svojej histórii zažilo. Na parazitovanie tohto pána a budúceho poslanca si môžu obyvatelia Slovenska určite spraviť vlastný názor," píše hovorca rezortu pôdohospodárstva Vladimír Machalík.

KORONAVÍRUS Bitka na fronte
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky/Maarty)

"Tento pán znevažuje prácu stoviek štátnych úradníkov, ktorí v týchto dňoch intenzívne pracujú mnohokrát aj na úkor svojich rodín na zabezpečovaní dostatku potravín a ich bezpečnosti pre obyvateľov Slovenska. Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR i Štátna veterinárna a potravinová správa SR a ich úradníci preto žiadajú verejné ospravedlnenie od strany Sme rodina aj budúceho poslanca NR SR Patrika Linharta verejné ospravedlnenie," uzavrelo ministerstvo v stanovisku.

Podľa Bíreša jeho funkcia nie je politická

Na slová Patricka Linharta reagoval aj samotný šéf štátnej a potravinovej správy Jozef Bíreš. "Veľmi ťažko sa mi reaguje na tvrdenia už  pána poslanca NR SR, hlavne keď nepíše pravdivo. Na začiatku nezvládol počet vlád , počas ktorých som bol v terajšej funkcii (vláda p. Dzurindu, chvíľočku p. Mečiara, p. Radičovej, p. Fica. P. Pellegriniho), t.j. funkcia nie je politická, ako si pán vysvetľuje po svojom," hovorí Bíreš.

"QR kódy sú otázka vystopovateľnosti potravín v potravinovom reťazci a ŠVPS SR  a ani moja osoba si nič také u predmetnej firmy neobjednávala ale vníma skôr tento proces ako jeden z nástrojov pre zisťovanie cestovnej mapy potravín pri úradných kontrolách," uzavrel.

Viac o téme: SNSKoronavírusSme rodinaGabriela MatečnáPatrick Linhart
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu