Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Ťažký večer poslanca Linharta: Po konflikte skončil so zlomenou rukou, no aj tak ide na rokovanie!

Poslanec Patrick Linhart mal byť v Nových Zámkoch napadnutý. Zobraziť galériu (3)
Poslanec Patrick Linhart mal byť v Nových Zámkoch napadnutý. (Zdroj: SITA/Branislav Bibel)

NOVÉ ZÁMKY - Poslanec Sme rodina a člen Výboru pre pôdohospodárstvo a životné prostredie Patrick Linhart mal včera podľa vlastných slov veľmi ťažký deň. Známy potravinový kritik sa totiž stal súčasťou konfliktu medzi ním a príslušníkom policajného zboru v Nových Zámkoch. Zájsť to malo až tak ďaleko, že poslanec Linhart skončil so zlomenou rukou!

Poslanec tvrdí, že konflikt začal po tom, ako príslušníka policajného zboru upozornil na nedodržiavanie epidemiologických opatrení. "Dnes, 2.11.2020 som bol napadnutý príslušníkom polície na Okresnom riaditeľstve PZ v Nových Zámkoch, (Bratov Baldigarovcov 7) z dôvodu, že som ho upozornil na skutočnosť, že nemá na sebe ochranné rúško," tvrdí poslanec vo svojom stanovisku.

Trestné oznámenie a na rokovanie so zlomenou rukou

Stránka potravinového kritika na sociálnej sieti Facebook už bola o niečo konkrétnejšia. "Dnes bol poslanec NRSR v Nových Zámkoch fyzicky napadnutý členom policajného zboru mjr. Martinom Kardošom," píše sa na stránke s tým, že Linhart už mal na spomínaného príslušníka polície podať trestné oznámenie.

Hoci má Linhart čerstvé zranenie, aj tak sa dnes chystá do parlamentu. "Aj napriek zraneniu sa Patrick Linhart zúčastni zajtrajšieho rokovania NRSR a dúfa že inšpekcia ministerstva vnútra prípad detailne vyšetrí," píše sa na stránke potravinového kritika. Linhart dokonca pridal aj fotografiu s obviazanou pravou rukou.

Prípad rieši Úrad inšpekčnej služby

K tomuto incidentu sme požiadali stanovisko aj od ministerstva vnútra. "Trestným oznámením poslanca NR SR v súvislosti s jeho fyzicky napadnutím príslušníkom PZ v Nových Zámkoch, ku ktorému malo prísť včera, 02.11.2020, sa už zaoberá Úrad inšpekčnej služby. Príslušný útvar vykonáva všetky kroky potrebné pre rozhodnutie o ďalšom postupe veci. Vzhľadom na počiatočné štádium preverovania, nie je v tejto chvíli možné poskytnúť k veci žiadne bližšie informácie. V prípade, že to situácia dovolí, budeme o výsledkoch práce príslušníkov Úradu inšpekčnej služby informovať v miere, ktorá neohrozí a nezmarí objektívne objasňovanie," uzavrelo ministerstvo vnútra.

Poslanec dnes skutočne na schôdzu NR SR prišiel. Sedel však na inom mieste, než aké má uvedené v zasadacom poriadku. Zlomenú roku si ukrýval pod sakom. 

Ťažký večer poslanca Linharta:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)
4
Ťažký večer poslanca Linharta:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Viac o téme: NapadnutiePolícia Sme rodinaPatrick Linhart
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu