Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Mesto Košice prijalo ďalšie opatrenia na zamedzenie šíreniu nového koronavírusu

(Zdroj: TASR - Jaroslav Novák)

KOŠICE – Mesto Košice prijalo v piatok (13. 3.) ďalšie opatrenia na zamedzenie šíreniu nového koronavírusu. Ako o tom informuje na svojej webstránke, zároveň sa spolu s ďalšími samosprávami podieľali na tvorbe pripomienok a odporúčaní pre Ministerstvo vnútra SR.

"V nich sme na základe rôznych poznatkov z aplikačnej praxe pri realizácii preventívnych opatrení požiadali o pomoc a urýchlené riešenie zlepšenia bezpečnosti a zdravia našich obyvateľov," uvádza mesto na webstránke. Zároveň vyzvalo bytové spoločenstvá, aby každý deň dezinfikovali kľučky, zábradlia, výťahy a ďalšie spoločné priestory, v ktorých dochádza k častému pohybu nájomníkov.

"Odporúčame Košičanom, aby nepoužívali vo svojich firmách, obchodných prevádzkach a ďalších priestoroch vrátane bytov klimatizáciu alebo vzduchotechniku. Vedenie mesta už vo štvrtok (12. 3.) zakázalo na magistráte, v Dopravnom podniku mesta Košice (DPMK), v ďalších mestských podnikoch a organizáciách v zriaďovateľskej pôsobnosti používanie vzduchotechniky a klimatizácie," informuje mesto s tým, že sa tiež pripojilo k výzve Rúško nie je hanba. Zamestnanci, ktorí pre plnenie naliehavých pracovných úloh pracovali v piatok v priestoroch magistrátu, mohli využiť hygienický balíček, v ktorom bolo rúško, rukavice a dezinfekčný prostriedok.

Viac o téme: OpatreniaZamedzenieKošiceKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu