Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Pacientka z Veľkých Uheriec má mierny priebeh ochorenia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR - Jaroslav Novák)

TRENČÍN - Nateraz jediná pacientka z územia Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK), ktorej potvrdili nákazu koronavírusom, má mierny priebeh ochorenia. Po zasadnutí rozšíreného Štábu pre krízové situácie TSK o tom informovala riaditeľka Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Trenčíne Ľudmila Bučková. Podľa predsedu TSK Jaroslava Bašku zo 46 osôb testovaných v kraji pre podozrenie na koronavírus bolo 39 výsledkov negatívnych, na výsledky šiestich testov sa čaká.

Pacientku z Veľkých Uheriec hospitalizovali v trenčianskej Fakultnej nemocnici po tom, čo sa vrátila z Talianska, kde pracovala. "Už od začiatku sa ochorenie u nej prejavuje mierne, aj preto zvládla cestu z Talianska sama. Na Slovensku neprišla do žiadneho kontaktu s rodinným príslušníkom či iným obyvateľom. Obyvatelia obce Veľké Uherce nemusia mať žiadne obavy, žeby ich nejakým spôsobom mohla ohroziť," priblížila vývoj prvého potvrdeného prípadu Bučková.

Trenčiansky kraj je hraničným krajom s Českou republikou, a tak novým preventívnym opatrením na zamedzenie šírenia koronavírusom je čiastočná, ale aj úplná uzávera hraničných priechodov. "Zasadnutia krízového štábu sa zúčastnil aj krajský policajný riaditeľ, ktorý nám poskytol informácie o uzávierke hraničných priechodov, na ktorých je umožnený návrat ľuďom s trvalým alebo prechodným pobytom na území Slovenska s tým, že následne musia dodržať 14-dňovú karanténu," uviedol Baška.

Krajská trenčianska polícia zároveň upresnila, že tri hraničné prechody sú úplne uzavreté. Ide o menšie prechody v Novej Bošáci (okres Nové Mesto nad Váhom), Červenom Kameni (okres Ilava) a Lazoch pod Makytou - časť Čertov (okres Púchov).

Viac o téme: PacientOchoreniePriebehKoronavírusVeľký Uheriec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu