Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS Prvý prípad v Spišskej Novej Vsi: Nakazený je dvojročný chlapec!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR - Jaroslav Novák)

SPIŠSKÁ NOVÁ VES - Dvojročný chlapec, ktorý bol v piatok (13. 3.) oznámený ako pozitívny prípad v súvislosti s novým koronavírusom a riešený v Detskej fakultnej nemocnici v Košiciach, je aktuálne v domácej izolácii. Informovala o tom hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva SR Zuzana Eliášová.

Mesto Spišská Nová Ves na svojej webstránke uviedlo, že príbuzných testujú, a zároveň radnica žiada obyvateľov mesta, aby prísne dodržiavali všetky prijaté opatrenia na Slovensku. "Po prehodnotení situácie a usmernení Regionálnym úradom verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Spišskej Novej Vsi mestská polícia v meste pri kontrolách v piatok vo večerných hodinách a v sobotu od rána dáva pokyn na zatváranie všetkých obchodných prevádzok, kde sa môže sústreďovať väčší počet osôb a kde nie je realizovaný predaj určeného sortimentu potravín, drogérií, novinových stánkov a lekární," informuje o tom radnica a dodáva, že v prípade zistenia otvorených prevádzok je potrebné kontaktovať políciu.

KORONAVÍRUS ONLINE Na Slovensku je vyše 30 nakazených: Pozitívne je aj malé dieťa!

Mesto v uplynulých dňoch prijalo viaceré opatrenia s cieľom zabránenia šíreniu nového koronavírusu. Do 27. marca budú zatvorené všetky školské zariadenia na území mesta. Rovnako sú od piatka zatvorené akvaparky, zábavné parky, rekreačné strediská a v prímestskej a mestskej autobusovej doprave v Spišskej Novej Vsi je zavedený prázdninový režim. V obmedzenom režime fungujú v meste aj jednotlivé úrady.

Viac o téme: IzoláciaSpišská Nová VesKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu