Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Vodičov čakajú dopravné obmedzenia: V Ružomberku pília topole

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: FB/Prezídium Hasičského a záchranného zboru)

RUŽOMBEROK - Vodiči na hlavnom cestnom ťahu I/18 naprieč Ružomberkom sa dnes musia pripraviť na dopravné obmedzenia. Od 8:00 začína skupina špecialistov s pílením aleje topoľov pri Žilinskej ceste. Ako potvrdil hovorca mesta Viktor Mydlo, topole sa budú píliť za asistencie dopravnej polície. Práce by mali trvať do 17:00.

Spomínané topole vysadili na ľavom brehu rieky Váh ako vetrolamy pred 50 rokmi, dnes sú už pre okolie nebezpečné. Potvrdil to aj posudok dendrológov zo Slovenskej akadémie vied. "Všetky testované stromy sú v štádiu neskorej dospelosti a vzhľadom na známy fakt, že topole v štádiu degradácie zvyknú zhadzovať poškodené konáre, aby sa tak zbavili zbytočnej záťaže, stávajú sa nebezpečnými. Dostali sme odporúčanie vypíliť 26 stromov, ktoré sú choré a predstavujú najväčšie riziko," uviedol ružomberský hovorca.

Hlavné pílenie naplánovali na víkend úmyselne s ohľadom na očakávanú nižšiu hustotu premávky. "Od 11. marca sa postupne opilovali konáre s prestávkami v čase dopravnej špičky. Samotné topole sa začnú píliť v sobotu 14. marca od 8:00 a pilčíci majú naplánovanú prácu do 17:00. Vzhľadom na bezprostrednú blízkosť stromoradia a hlavnej cesty I/18 si pílenie vyžaduje súčinnosť polície a vodiči preto musia rátať v priebehu dňa s dopravnými obmedzeniami," dodal Mydlo.

Viac o téme: DopravaVodičiObmedzenieTopoleRužomberok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu