Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS Od pondelka sa na Slovensku zatvoria na 14 dní všetky školy a škôlky

(Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Na Slovensku sa uzatvoria od pondelka budúceho týždňa na minimálne 14 dní všetky školské a predškolské zariadenia. Ako ďalej uviedol predseda vlády SR Peter Pellegrini (Smer-SD) po zasadnutí ústredného krízového štábu, štát zároveň uzatvára všetky aquacentrá, zábavné parky, diskotéky ale napríklad aj lyžiarske strediská, či detské kútiky.

V nákupných centrách ostanú otvorené iba potraviny, lekárne a drogérie. Taktiež sa na Slovensku zastaví alebo obmedzí medzinárodná vlaková a autobusová doprava a letecká doprava okrem carga a privátnych lietadiel. Na všetkých hraničných priechodoch sa budú vykonávať preventívne opatrenia, cez hranice budú môcť prejsť iba tí, ktorí majú na Slovensku trvalý alebo prechodný pobyt, alebo iné povolenie na pobyt.

Podľa premiéra pritom treba zabezpečiť ekonomický chod krajiny. „Urobíme všetko preto, aby boli zásobované fabriky,“ vyhlásil. Preto bude povolená medzinárodná tranzitná doprava, kamióny pritom budú môcť jazdiť bez obmedzení, napríklad aj cez víkend. V nákupných centrách ostanú otvorené iba potraviny, lekárne a drogérie.

Viac o téme: ŠkolyKoronavírusŠkolské zariadenia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu