Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Mimoriadne situácie sme už na Slovensku mali: Pozrite si ich prehľad od roku 2000

Letecké zábery na Dunaj a Moravu. Zobraziť galériu (3)
Letecké zábery na Dunaj a Moravu. (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Vláda SR vyhlásila v súvislosti s rizikom šírenia nového koronavírusu na celom území krajiny mimoriadnu situáciu. Platí od štvrtka (12. 3.) od 6.00 h. V tejto súvislosti prinášame výberový prehľad doterajších mimoriadnych situácií, ktoré boli vyhlásené v jednotlivých oblastiach Slovenska od roku 2000.

15. augusta 2002 - Na celom území všetkých bratislavských okresov bola vyhlásená mimoriadna situácia. Pre zvýšenú hladinu Dunaja ju vyhlásil prednosta Krajského úradu (KÚ) v Bratislave a predseda Krajskej povodňovej komisie Branislav Longauer.

19. novembra 2004 - Mimoriadnu situáciu vyhlásili v okrese Poprad ako reakciu na ničivé dôsledky veternej smršte vo Vysokých Tatrách. Víchrica si vyžiadala dve ľudské obete. Mimoriadna situácia trvala do 2. decembra. Tatranskí školáci mali v tomto období týždňové prázdniny.

Kalamita v Tatrách v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

4. júna 2013 - Primátor hlavného mesta Milan Ftáčnik pre rozvodnený Dunaj vyhlásil mimoriadnu situáciu na celom území Bratislavy. Trvala do 10. júna.

7. júna 2013 - Pre aktívne svahové deformácie vyhlásila po zasadnutí krízového štábu mesta primátorka Prievidze Katarína Macháčková mimoriadnu situáciu v štyroch lokalitách v rámci prímestských častí Prievidze - Veľká Lehôtka a Hradec. Mimoriadna situácia trvala až do 18. februára 2015.

22. januára 2020 - V Prešovskom a Košickom kraji bola vyhlásená mimoriadna situácia pre toxický odpad, ktorý sa nachádza v blízkosti areálu bývalej spoločnosti Chemko Strážske. Jej vyhlásenie má urýchliť odstránenie a zneškodnenie sudov obsahujúcich polychlórované bifenyly (PCB).

Chemko Strážske
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/Milan Kapusta)

Viac o téme: Mimoriadna situáciaPrehľadSlovenskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu