Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

SMUTNÁ SPRÁVA! Bývalý minister školstva Milan Ftáčnik (†64) zomrel

Exminister Milan Ftáčnik zomrel. Zobraziť galériu (4)
Exminister Milan Ftáčnik zomrel. (Zdroj: SITA/Diana Černáková)

BRATISLAVA - Slovenská politická scéna sa v tomto okamihu otriasa smútkom v dôsledku úmrtia bývalého ministra školstva Milana Ftáčnika, ktorého si spoločnosť pamätá ešte z 90. rokov. Ftáčnik náhle odišiel z tohto sveta vo veku 64 rokov po boji s ťažkou chorobou.

Správu potvrdila aj jeho dcéra Lucia Čelovská. Na sociálnej sieti k úmrtiu Ftáčnika píše už aj poslanec Sme rodina Martin Borguľa.

SMUTNÁ SPRÁVA! Bývalý minister
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Martin Borguľa)

Ftáčnikovi už kondoluje aj podpredseda parlamentu za Smer-SD Juraj Blanár. "Bývalý minister, poslanec, primátor hlavného mesta, ale predovšetkým skvelý a múdry človek, ktorý pre Slovensko urobil veľa. Ďakujeme ti Milan, odpočívaj v pokoji!" odkázal Blanár.

SMUTNÁ SPRÁVA! Bývalý minister
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Juraj Blanár)

Milan Ftáčnik bol slovenský vysokoškolský pedagóg a politik. Bol ministrom školstva v prvej vláde Mikuláša Dzurindu od roku 1998 do 2002 a od roku 2005 bol členom zastupiteľstva Bratislavského samosprávneho kraja. V rokoch 2006 – 2010 bol starostom bratislavskej mestskej časti Petržalka.

SMUTNÁ SPRÁVA! Bývalý minister
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Vlado Anjel)

V novembri 2010 bol zvolený za primátora Bratislavy. Ftáčnik počas svojej profesionálnej kariéry pôsobil ako výkonný koordinátor projektu Culture 2000 Virtual Heart of Central Europe. Naposledy zastával pozíciu predsedu Slovenskej informatickej spoločnosti. Bol členom Rady vlády SR pre digitalizáciu verejnej správy a jednotný digitálny trh a tiež poradcom ministra školstva SR pre prípravu Národného programu rozvoja výchovy a vzdelávania. Bol ženatý. S manželkou Zlaticou mali tri deti.

Viac o téme: SmrťMilan FtáčnikExminister školstva
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu