Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Hyenizmus ľudí nemá hranice: VIDEO Šéf cestovnej kancelárie šíri strach zo smrti, využil koronavírus

Ľuboš Fellner
Ľuboš Fellner (Zdroj: Youtube/BUBO)

BRATISLAVA - K panike z koronavírusu prispievajú aj niektorí podnikatelia, ktorí sa na tom snažia zarobiť. Okrem predaja rôznych zdravotníckych pomôcok či antibakteriálnych prípravkov sa niektorí na novom ochorení snažia nahnať si zákazníkov. Jedným z takých je aj šéf cestovnej kancelárie BUBO Ľuboš Fellner.

Vlády po celej Európe robia opatrenia, aby zarazili epidémiu nového koronavírusu, ktorý sa šíri po celom svete. Týka sa to aj cestovania, pretože najväčšia pravdepodobnosť, že sa nakazíte, na vás číha na miestach, kde sa koncentruje veľa ľudí. Medzi také patria aj letiská. 

ONLINE Taliansko sa zmenilo na zákazanú zónu: Slovensko zatvára školy, rušia sa akcie a začali platiť mimoriadne opatrenia

A práve tu na scénu nastupuje šéf cestovnej kancelárie BUBO Ľuboš Fellner. Ten v pondelok natočil video, v ktorom šíri strach z koronavírusu a zo smrti a odporúča ľuďom, aby odleteli do teplejších krajín. 

"Napriek všetkým opatreniam, exponenciálne bude pribúdať počet nakazených a počet mŕtvych," tvrdí Fellner vo videu. Hovorí o sebe ako o vyštudovanom lekárovi, ktorý rozumie exotickým chorobám, pretože "cestovateľská medicína je jeho dlhoročné hobby". Na Fellnera sa okamžite zniesla vlna kritiky. Preto sa zrejme rozhodol vydať aj druhé video. 

Ak by ste však čakali vysvetlenie alebo, nedajbože, ospravedlnenie, ste na veľkom omyle. Fellner síce v prvom videu straší smrťou, v druhom však hovorí o tom, že "koronavírus je vymyslená vec a absolútna hlúposť". "Nikto z vás neochorie. Pite lipový čaj s medom, nič sa vám nestane. Príde teplo, koronavírus zmizne, a cestujte," hovorí vo videu Fellner. 

Od vyjadrení Fellnera sa dištancuje aj Slovenská asociácia cestovných kancelárií a cestovných agentúr "SACKA nesúhlasí s vyjadreniami majiteľa CK BUBO pána Felnera na situáciu ohľadne ochorenia COVID - 19 a absolútne sa od nich dištancuje," napísali na sociálnej sieti. 

Videá vymazal

Po nespočetnej kritike si šéf cestovnej kancelárie zrejme vstúpil do svedomia a videá vymazal. Na Facebooku cestovnej kancelárie uverejnil len krátke ospravedlnenie. 

"Ak došlo k nedorozumeniam a niekoho som sa nechtiac dotkol, ospravedlňujem sa vám, Ľuboš Fellner," napísal.

Viac o téme: Cestovná kanceláriaKoronavírusBUBO
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu