Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Strach z koronavírusu v Malackách: Nové informácie o kolegoch nakazenej ženy z Kostolišťa

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: FOTO TASR - Oliver Ondráš)

BRATISLAVA - V sobotu sa koronavírus potvrdil u ženy, ktorá pracuje v Mestskom centre sociálnych služieb v Malackách. Obávaný vírus má aj jej manžel a syn, ktorý sa prednedávnom vrátil z Benátok. Práve on podľa všetkého nakazil svojich rodičov. V blízkom kontakte s nemenovanou ženou bolo viacero ľudí, ktorí napokon skončili v domácej karanténe. U troch z nich sú už známe výsledky testov.

Prečítajte si aj: MIMORIADNE Na Slovensku sa zatvárajú školy: V Bratislave všetky, koronavírus môže ovplyvniť aj maturity

Primátor mesta Malacky Juraj Říha informoval, že všetci traja zamestnanci Mestského centra sociálnych služieb, ktorí boli v úplne najbližškom kontakte s nakazenou a to vrátane riaditeľky, majú negatívne výsledky. Koronavírus sa u nich nepotvrdil. 

"Napriek tomu do skončenia inkubačnej doby ich naďalej ponechávame spolu s ďalšími siedmymi osobami v domácej práci," dodal Říha.

Preventívne kroky

Primátor tiež uviedol, že všetky preventívne kroky urobili včas a v zárodku, aby situáciu zvládli. Ak sa nič nezmení, za prísnych podmienok plánujú sfunkčniť činnosť centra. To je v súčasnosti uzatvorené a vykonali v ňom dezinfekciu.

"Priatelia, naďalej však platia ostatné preventívne nariadenia, ktoré som prijal (zákaz hromadných podujatí a uzavretie školských zariadení, ktoré teraz dezinfikujeme). Najdôležitejšie preventívne opatrenie je však na vás. Prosím, udržiavajte prísne hygienické opatrenia," apeloval na verejnosť Říha.

Strach z koronavírusu v
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: reprofoto:facebook/Juraj Říha)

Spomínaná nakazená žena je manželkou 52-ročného Antona, u ktorého boli pozitívne výsledky na koronavírus známe už v piatok. Išlo teda o prvý potvrdený prípad na Slovensku. Momentálne je pacient vo vážnom stave, má sa nachádzať na JIS-ke.

ONLINE Koronavírus na Slovensku: Dva nové prípady, mužovi z Kostolišťa sa malo pohoršiť

Rodina, ktorá žije v obci Kostolište, sa podľa všetkého nakazila od syna, ktorý sa vrátil z Benátok. Aj u neho sú výsledky testov pozitívne.

Zasadal krízový štáb

Ako informoval portál malacky.sk, krízový štáb mesta Malacky rozhodol o prerušení prevádzky Mestskej športovej haly Malina, a to vrátane krytej plavárne. 

Miestna nemocnica požiadala pacientov, aby minimalizovali vstup do zariadenia. Ak sa u niekoho vyskytnú príznaky ochorenia, odporúčajú telefonicky kontaktovať svojho lekára alebo operačné stredisko. O aktuálnej situácii v súvislosti s koronavírusom sa dočítate tu. Situáciu sledujeme online.

Viac o téme: MalackyKoronavírus na SlovenskuVýsledky testov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu