Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

V Košiciach potvrdili prvý prípad koronavírusu: U.S. Steel prijal opatrenia, o nákaze nevie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/František Iván)

KOŠICE – Prvý prípad koronavírusu v Košiciach bol potvrdený u 26-ročného pacienta - zamestnanca U.S. Steel Košice, ktorý sa nedávno vrátil z Francúzka. Potvrdila to hovorkyňa Univerzitnej nemocnice L. Pasteura Ivana Vaněková. Košičan nakazený novým koronavírusom je nateraz v stabilizovanom stave

„Od 7. marca je u nás hospitalizovaný mladý Košičan, u ktorého výsledky vzoriek potvrdili ochorenie COVID-19. Uviedol, že sa pred niekoľkými dňami vrátil z Francúzska. Jeho zdravotný stav je nateraz stabilizovaný,“ uviedla Vaněková.

„Odporúčame zamestnancom dodržiavanie zásad správnej hygieny, obmedzenie osobného kontaktu na pracovisku, rušíme všetky osobné schôdzky, návštevy a pracovné cesty, ak nie sú kriticky nevyhnutné. Rušíme školenia, ktoré nie sú vyžadované zákonom,“ uviedol s tým, že na porady prednostne využívajú telekonferenčné spojenie.


ONLINE Krízový štáb zverejnil nové opatrenia, povinná karanténa! Ďalší prípad, nakazená je aj žena v Martine


Zároveň sa pripravujú na ďalšie karanténne opatrenia ako zrušenie školení, vzdelávacích aktivít, rekondičných pobytov a povinných lekárskych preventívnych prehliadok. Ako dodal, v súčasnosti zaťažujú nemocničný personál a zvyšujú riziko prenosu možnej infekcie. „Pri implementácii týchto opatrení budeme žiadať aj spoluprácu príslušných orgánov, aby boli opatrenia v súlade s legislatívou,“ doplnil Bača.

Zamestnanec sa na pracovisku nezdržiaval

Zamestnanec spoločnosti U. S. Steel Košice, u ktorého v pondelok potvrdili nákazu novým koronavírusom, sa na pracovisku po dovolenke nezdržiaval. Uviedol to hovorca košických oceliarní Ján Bača s tým, že podľa vyjadrenia  hygienikov v tomto prípade vzhľadom na cestovateľskú anamnézu nedošlo k ohrozeniu zdravia zamestnancov.

„Pozorne sledujeme vývoj situácie a inštrukcie regionálneho úradu verejného zdravotníctva. Nimi sme boli informovaní o tom, že bol nakazený aj náš zamestnanec. Podľa informácií z regionálneho úradu verejného zdravotníctva bola táto osoba infikovaná počas dovolenky vo Francúzsku,“ spresnil s tým, že po dovolenke navštívil zdravotnícke zariadenie a neprišiel na pracovisko.

Viac o téme: KošiceKoronavírusU.S. Steel Košice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu