Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Pri Bratislave je potvrdený prvý prípad koronavírusu: Hlavné mesto zavádza opatrenia!

(Zdroj: Profimedia)

BRATISLAVA - Hlavne treba zachovať pokoj! To je odkaz, ktorý v súvislosti s výskytom nového koronavírusu, šíria autority. Opatrenia zavádza aj hlavné mesto, v ktorom je hospitalizovaný prvý potvrdený prípad. Muž žije v obci pri Malackách, ktoré ležia v Bratislavskom kraji.

Prvý potvrdený prípad koronavírusu je už aj na Slovensku!

Bratislava v súvislosti s ochorením COVID-19 pripravila balíček odporúčaní a informácií o situácií v hlavnom meste. V tejto fáze zavádza mesto opatrenia zamerané najmä na: 

  • včasné a transparentné informovanie obyvateliek a obyvateľov o aktuálnej situácii v meste
  • ochranu senioriek a seniorov pred nákazou novým koronavírusom, ako najzraniteľnejšej skupiny obyvateľstva z pohľadu komplikácií pri ochorení COVID-19
  • zabezpečenie fungovania kľúčových služieb a infraštruktúry v meste, aj v prípade rozsiahlejšieho šírenia nákazy novým koronavírusom
  • prevenciu šírenia nového koronavírusu koordináciu s mestskými časťami a samosprávnym krajom, s dôrazom na opatrenia v školských zariadeniach

 

MIMORIADNY ONLINE Koronavírus na Slovensku potvrdený! Exkluzívne! Vieme, odkiaľ je prvý pacient!

"Rozumieme obavám Bratislavčaniek a Bratislavčanov zo situácie, ktoré riziko infikovania novým koronavírusom prináša, ako mesto sa ale na situáciu, ak by bol vyhlásený núdzový stav zodpovedne pripravujeme. Zároveň za rovnako dôležité považujeme správať sa adekvátne k aktuálnej situácii a nepodliehať predčasnej panike. Vedenie mesta je v nepretržitom kontakte s odborníkmi, štátnymi a verejnými inštitúciami," informuje mesto s tým, že o ďalšom vývoji v Bratislave bude aktívne informovať na tejto stránke.

Osoby, ktoré navštívili oblasti s potvrdeným výskytom nového koronavírusu a majú príznaky, najmä zvýšenú teplotu, kašeľ, sťažené dýchanie a bolesť svalov a kĺbov, majú v prvom rade telefonicky, nie osobne, kontaktovať svojho lekára, infolinku Úradu verejného zdravotníctva alebo linku 112. Lekár na základe popísaných príznakov rozhodne o zdravotnej starostlivosti.

"Prosíme obyvateľov, aby zvážili cestovanie do oblastí s potvrdeným šírením nového koronavírusu, nakoľko po návrate sa môžu stať prameňom nákazy v Bratislave," dodali.

Viac o téme: OpatreniaPanikaBratislavaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu