Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Koronavírus na Slovensku: Aktuálny stav v nemocniciach, hlásia preventívne opatrenia, na návštevy zabudnite

Zobraziť galériu (2)

BRATISLAVA - V piatok 6. marca premiér Peter Pellegrini informoval, že prvý prípad koronavírusu je potvrdený už aj na Slovensku. Viaceré nemocnice v súvislosti s pretrvávajúcim výskytom chorobnosti na respiračné ochorenia a chrípku hlásia preventívne opatrenia a zákazy návštev až do odvolania.

MIMORIADNY ONLINE Koronavírus na Slovensku! Malacky oficiálne potvrdili prvý prípad, Anton (52) z Kostolišťa

Prvý pacient, u ktorého testy potvrdili koronavírus, žije s rodinou v obci Kostolište. Nejde o pacienta nula, keďže sa nenakazil v zahraničí. 

Koronavírus na Slovensku: Aktuálny
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Opatrenia momentálne zavádzajú viaceré nemocnice. Týkajú sa najmä chrípky, upozorňujú hovorcovia. Čo sa týka chorobnosti na akútne respiračné ochorenia, tento týždeň klesla o 10,8 percenta, na chrípku a chrípke podobné ochorenia o 23,1 percenta.

Prečítajte si, kde aktuálne platí zákaz návštev

  • od dnes, teda od 6. marca 2020, platí v Nemocnici Zvolen z dôvodu pretrvávajúceho výskytu chorobnosti na respiračné ochorenia a chrípku (nie na koronavírus), zákaz návštev na všetkých oddeleniach, a to až do odvolania, uviedla hovorkyňa Martina Pavliková.
  • To isté platí v nemocnici Zlaté Moravce, zákaz návštev je na všetkých oddeleniach a to až do odvolania.
  • Od 6. marca je platný zákaz návštev do odvolania aj v nemocnici v Komárne.
  • Počas chrípkového obdobia platí rovnaké nariadenie aj v nemocnici v Leviciach.
  • Preventívne opatrenia voči prípadnej epidémii koronavírusu a chrípky prijala aj sieť regionálnych nemocníc Svet zdravia. Jej zdravotníci sa riadia odborným usmernením hlavného hygienika SR.
  • Sieť Svet zdravia zároveň prijala zákaz návštev v približne polovici svojich nemocníc. Informovali o tom predstavitelia siete na piatkovom brífingu v reakcii na prvého potvrdeného pacienta na Slovensku s ochorením COVID-19, ktorý je hospitalizovaný v Univerzitnej nemocnici Bratislava na Kramároch.
  •  Michalovská nemocnica podľa predstaviteľov siete nemocníc Svet zdravia na základe rozhodnutia Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Michalovciach preventívne vyčlenila celú lôžkovú kapacitu samostatného pavilónu iba pre pacientov, u ktorých vzniklo podozrenie z nakazenia koronavírusom. Hospitalizovaní pacienti z oddelenia dlhodobo chorých a geriatrie boli presunutí do okolitých nemocníc alebo prepustení domov, pričom ostatní infekční pacienti sú rovnako transportovaní do iných nemocníc.

Správu budeme aktualizovať.

Viac o téme: OpatreniaChrípkaNemocniceKoronavírus na Slovensku
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu