Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

VOĽBY 2020 Fico: Prehrali sme, uznávam porážku! Vyjadril sa aj k Pellegrinimu

Robert Fico Zobraziť galériu (5)
Robert Fico (Zdroj: TASR - Martin Baumann)

BRATISLAVA - Predseda strany Smer-SD Robert Fico uznal prehru a porážku strany v sobotných (29. 2.) parlamentných voľbách. Dodal, že Smer-SD má ambíciu byť silným subjektom v opozícii a poďakoval všetkým voličom. Vyhlásil to na nedeľnej tlačovej konferencii.

"Prehrali sme. Uznávam porážku," zdôraznil Fico. Skonštatoval, že vo voľbách prehrali traja a jeden vyhral. "Prehrali ste vy, tretí sektor a Smer-SD. Vyhral niekto, o kom ešte uvidíme, ako sa bude správať na slovenskej politickej scéne a čo to vlastne znamená," tvrdí Fico.

Na otázku, či vyvodí zodpovednosť v súvislosti s výsledkami volieb ako predseda strany, reagoval tým, že nebol súčasťou kampane. Nepovedal, či ponúkne funkciu predsedu strany premiérovi a volebnému lídrovi Petrovi Pellegrinimu.

Zdôraznil, že chce viesť ľavicovú stranu a že budúcnosť preberú členovia strany medzi sebou na sneme. „Čo bude ďalej, ukážu ďalšie týždne. Ja verím, že o rok alebo o dva sa môžeme vrátiť podstatne silnejší. Za seba hovorím, že chcem viesť silnú ľavicovú stranu,“ povedal Fico.

Robert Fico
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: TASR - Martin Baumann)

Pripomenul, že Smeru-SD by malo pripadnúť 38 mandátov v NR SR, čo im zabezpečuje zvolávanie mimoriadnej schôdze, či predkladať návrhy na odvolanie ministrov z funkcie. Fico sa poďakoval voličom, ktorí dali hlas Smeru-SD. Rovnako tak sa poďakoval Pellegrinimu za jeho prácu. Podľa vlastných slov trvá na tom, že mu ako volebnému lídrovi bude patriť najvyššia funkcia, akú strana po voľbách získa. Pellegrini by tak mohol zastávať pozíciu podpredsedu parlamentu, ktorá zvyčajne pripadne najsilnejšej opozičnej strane.

Viac o téme: Robert FicoSmer-SDPeter PellegriniVoľby 2020
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu