Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

VOĽBY 2020 Matovič začína stretnutia s potenciálnymi koaličnými partnermi

Igor Matovič Zobraziť galériu (2)
Igor Matovič (Zdroj: AP Photo/Petr David Josek)

BRATISLAVA - Líder OĽaNO Igor Matovič má v nedeľu začať stretnutia s nádejnými koaličnými partnermi, s ktorými by mohol vytvoriť vládu. Rokovania by sa mali podľa Eduarda Hegera z OĽaNO konať jednotlivo.

V nedeľu má Matovič absolvovať dve stretnutia a v pondelok jedno. Predseda SaS Richard Sulík povedal, že Matovič ho pozval na stretnutie v nedeľu. Myslí si, že na koalícii by sa strany mali dohodnúť čo najskôr. "Chápe to aj Matovič. Pozval ma aj na dnešné stretnutie. Ide tak spraviť aj s ostatnými potenciálnymi partnermi. Toto musí ísť rýchlo. Nemáme na čo čakať," uviedol.

V pondelok ráno by sa mal Matovič stretnúť s predsedom hnutia Sme rodina Borisom Kollárom, ktorý to potvrdil. Najlepšia vláda bude podľa Kollára taká, ktorá bude myslieť na ľudí. Hnutie nemá problém ani so stranou Za ľudí a SaS ako potenciálnymi koaličnými partnermi.

Matovič poznamenáva, že teraz by sa mali pokúsiť o vytvorenie vlády, ktorá bude mať ústavnú väčšinu v parlamente. "Bolo by to určite lepšie, aj keď komplikovanejšie," hovorí Matovič. Dodáva, že by uprednostnil štvorkoalíciu pred trojkoalíciou.

Viac o téme: Igor MatovičOĽaNOVoľby 2020
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu