Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

VOĽBY 2020 Matovič má záujem o rezort vnútra: Predstavu má aj o ministrovi

Predseda hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽANO) Igor Matovič prichádza na povolebnú diskusiu víťazov volieb
Predseda hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽANO) Igor Matovič prichádza na povolebnú diskusiu víťazov volieb (Zdroj: SITA/Martin Medňanský)

BRATISLAVA - Víťaz parlamentných volieb Igor Matovič má pre hnutie OĽaNO záujem o ministerstvo vnútra. Má predstavu o konkrétnom ministrovi, avšak povie ju až pri rokovaniach s potenciálnymi partnermi. Uviedol to novinárom po nedeľnej televíznej diskusii.

„Sme autentické protikorupčné hnutie, ktoré išlo do politiky preto, aby vykynožilo korupciu, no a na to potrebujete ministerstvo vnútra,“ myslí si Matovič. Opätovne potvrdil, že chce účinný zákon o preukazovaní pôvodu majetku.

Na otázku, či by bolo v poriadku, aby mal predseda hnutia Sme rodina Boris Kollár silový rezort, neodpovedal priamo. V minulosti sa dostali do médií fotky Kollára s členmi bratislavského podsvetia na spoločnej dovolenke vrátane odsúdeného bosa skupiny piťovcov Juraja Ondrejčáka.

„Fotka s mafiánom je problém, ale títo ľudia (súčasná vláda, pozn.) priamo s mafiánmi robili biznis,“ reagoval Matovič.

Viac o téme: Rezort vnútraIgor MatovičOĽaNOVoľby 2020Parlamentné voľby 2020
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu