Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

VOĽBY 2020 Niekde budú miestnosti otvorené dlhšie: Dôvodom sú technické aj zdravotné problémy

Parlamentné voľby 2020
Parlamentné voľby 2020 (Zdroj: Topky/Ján Zamier)

NIŽNÁ MYŠĽA - Do 22.15 h bude otvorená volebná miestnosť v obci Nižná Myšľa v okrese Košice - okolie. Uviedla to podpredsedníčka okresnej volebnej komisie Anna Draxlerová. Dôvodom predĺženia hlasovania je, že jedna z členiek okrskovej volebnej komisie potrebovala zdravotnú pomoc a volebnú miestnosť museli na 15 minút zatvoriť. V obci je jeden volebný okrsok.

„Keď pani odpadla, prišla záchranka a nikto iný v miestnosti nemohol byť. Volebná miestnosť bude o ten čas otvorená dlhšie,“ povedala. Podľa jej slov okrem incidentu v obci Janík, kde volič odmietol ostatné nepoužité lístky zahodiť do príslušnej schránky, prebiehajú voľby bez vážnych udalostí.

Draxlerová dodala, že jednotlivé okrskové komisie sa počas sobotňajších parlamentných volieb najčastejšie pýtali to, ako majú postupovať v prípade, keď majú plné schránky na nepoužité volebné lístky. „Myslím, že je to pre vysokú účasť, veľmi rýchlo sa plnia,“ uviedla.

Za pokojný označil priebeh volieb v Košiciach predseda tejto okresnej volebnej komisie Vojtech Vank. „Nestretli sme sa s neriešiteľnými problémami. Až na incident, kde bola v jednej volebnej miestnosti výtržnosť, ktorá je v štádiu šetrenia, nie je nič také, čo by narušilo priebeh volieb,“ povedal s tým, že najčastejšie dostávajú otázky technického charakteru.

Aj v dvoch obciach Levického okresu budú voľby dlhšie

V dvoch obciach Levického okresu potrvajú parlamentné voľby dlhšie. Ako uviedol predseda okresnej volebnej komisie v Leviciach Michal Macho, z dôvodu technických problémov sa čas hlasovania predĺži do 22.30 h v obciach Krškany a Málaš.

Celkovo je však priebeh volieb v okrese pokojný. „Nemali sme žiadne incidenty, okrem spomínaných dvoch obcí ide všetko hladko. Zdá sa, že účasť bude pomerne vysoká,“ doplnil Macho.

Viac o téme: KošiceNižná MyšľaVoľby 2020Parlamentné voľby 2020
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu