Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

PRÁVE TERAZ NAKA obvinila Bašternáka a jeho parťákov za bytovku Bonaparte

NAKA
NAKA (Zdroj: FB/Polícia SR)

BRATISLAVA – V prípade daňovej trestnej činnosti pri stavbe Bonaparte padli štyri obvinenia. Vzniesol ich vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA). Na sociálnej sieti o tom informovala polícia.

Obvinení sa mali trestnej činnosti dopustiť uplatnením neoprávneného nároku na vrátenie nadmerného odpočtu DPH vo výške viac ako 900-tisíc eur. V ňom mali byť podľa polície zahrnuté navýšené dodávateľské faktúry za stavebné materiály a práce na stavbe polyfunkčného domu.

„Ide o bývalých konateľov dvoch obchodných spoločností (Ladislav B., Ing. Stanislav P., JUDr. Ivan P., Ing. Peter H.). Obvinení sú zo zločinu neodvedenia dane a poistného ako spolupáchatelia,“ informovali predstavitelia zákona.

Vyšetrovanie odsúdeného Bašternáka naďalej pokračuje

Vyšetrovanie právoplatne odsúdeného podnikateľa Ladislava Bašternáka, minulý rok v apríli obvineného z neodvedenia dane a poistného, nie je zatiaľ stále ukončené a naďalej pokračuje.

Čítajte aj: Bašternákova guľovnica alebo minirevolver! Zabavené zbrane po daňovom podvodníkovi sú na predaj

Podnikateľa v prvej trestnej kauze neodvedenia dane a poistného odsúdil trojčlenný senát odvolacieho Krajského súdu v Bratislave na nepodmienečný päťročný trest odňatia slobody. Odpykáva si ho v ústave s minimálnym stupňom stráženia. Zároveň mu prepadol majetok v prospech štátu, keďže spôsobil škodu v značnom rozsahu. Podnikateľ sa deň po rozsudku prihlásil v bratislavskom Justičnom paláci, aby nastúpil na výkon trestu odňatia slobody, ktorý začal vykonávať vo väzení v Dubnici nad Váhom.

Viac o téme: NAKAObvinenieBonaparte
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu