Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Španielsky denník vyvolal poplach: Pellegriniho spojili s koronavírusom, okamžitá reakcia premiéra!

Pellegrini na nemocničnom lôžku znepokojil zahraničné médiá. Zobraziť galériu (4)
Pellegrini na nemocničnom lôžku znepokojil zahraničné médiá. (Zdroj: Facebook/Peter Pellegrini, gettyimages.com)

BRATISLAVA - Premiér Peter Pellegrini bol v závere minulého týždňa náhle hospitalizovaný v bratislavskej nemocnici s respiračným ochorením. Sám premiér o tom informoval na sociálnej sieti, čím bol zároveň zrušený jeho nasledujúci program ako predvolebné diskusie atď. Zahraničné médiá však vyslovili obavu, že Pellegrini bol nakazený nebezpečným koronavírusom známym tiež ako Covid-19. Premiér zaujal jasné stanovisko.

Po hospitalizácii premiéra sa na španielskom portáli ABC začala šíriť správa, že je možné, že Pellegrini bol nakazený koronavírusom. Keďže sa počas posledných dní objavil spolu s ďalšími premiérmi na rokovaní v Bruseli, server vyhlásil, že v prípade potvrdenia koronavírusu by sa mali ostatní predsedovia európskych vlád podrobiť opatreniam v podobe karantény.

Španielsky denník vyvolal poplach:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/ABS.es)

V prípade potvrdenia odporúčajú karanténu ostatným

"Ak sa potvrdí, že Pellegrini bol infikovaný koronavírusom, predsedovia vlád celej Európy by skutočne mali zvážiť potrebu podrobiť sa karanténe na dva týždne. Slovenský premiér musel zrušiť všetok svoj program napriek tomu, že do volieb, v ktorých sa očakáva prehra jeho strany (Smer, pozn. red.), zostáva menej ako týždeň," písal server v facebookovom príspevku, ktorý mal viac ako dvetisíc zdieľaní.

Španielsky denník vyvolal poplach:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Twitter.com/Peter Pellegrini)

Správy sa šírili aj na sociálnej sieti Twitter, kde je premiér tiež aktívny a tieto hypotézy neušli ani jemu. "Absolútne odmietam hoaxové tweety o tom, že mám koronavírus. Je to úplný nonsens," tvrdí slovenský premiér.


AKTUÁLNE Premiér Peter Pellegrini skončil v nemocnici! Ruší všetok program


Choroba ho trápila už dlhšie

„Ako vidíte, v najnevhodnejšej chvíli ma zradilo zdravie. Už posledné dva týždne som sa trápil s rozsiahlou infekciou, no snažil som sa napriek tomu v tejto hektickej dobe ďalej pracovať,“ píše v príspevku na sociálnej sieti Pellegrini, pričom aj sám líder Za ľudí Andrej Kiska potvrdil, že Pellegrini sa mu pred natáčaním relácie Na hrane priznal, že zápasí s respiračným ochorením už dlhšie. Tiež mu poprial skoré uzdravenie.

Premiér na summite 21. februára 2020
Zobraziť galériu (4)
Premiér na summite 21. februára 2020  (Zdroj: SITA/AP Photo/Olivier Matthys)

Premiér bol ešte v piatok v Bruseli na summite, kde sa zúčastnil rokovaní o rozpočte EÚ. Už dlhšie bolo na ňom vidieť, že je chorý. Po tom, čo ho hospitalizovali, musel zrušiť všetok program, čo sa týka aj predvolebných debát.

Viac o téme: Peter PellegriniKoronavírusCovid-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu