Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

AKTUÁLNE Premiér Peter Pellegrini skončil v nemocnici! Ruší všetok program

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Premiér Peter Pellegrini skončil v nemocnici. V noci ho museli hospitalizovať kvôli akútnemu zápalu. Dočasne preto ruší všetok svoj program i predvolebné diskusie, ktorých sa mal zúčastniť.

Predseda vlády SR Peter Pellegrini bol včera v noci hospitalizovaný v Nemocnici sv. Michala v Bratislave kvôli akútnej infekcii horných dýchacích ciest spojenej s vysokými teplotami. Informoval o tom tlačový odbor úradu vlády. Vzhľadom na svoj zdravotný stav dočasne ruší všetok svoj program.

Aktualizované 11:58 Smer nemá v diskusii zastúpenie. Pôvodne mal prísť Robert Fico, ten je podľa omediach.com takisto zdravotne indisponovaný. 

Zdravie ma trápilo už dlhšie

Pellegrini pred pár minútami pridal Facebook fotku z nemocnice. „Ako vidíte, v najnevhodnejšej chvíli ma zradilo zdravie. Už posledné dva týždne som sa trápil s rozsiahlou infekciou, no snažil som sa napriek tomu v tejto hektickej dobe ďalej pracovať,“ uviedol premiér. 

AKTUÁLNE Premiér Peter Pellegrini
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Peter Pellegrini)

„V piatok som ešte absolvoval rýchlu cestu do Bruselu na dôležité rokovanie k rozpočtu Európskej únie. Žiaľ, všetko si to vypýtalo svoju daň a od včera večera som hospitalizovaný v bratislavskej nemocnici,“ uviedol premiér a poďakoval sa lekárom i sestričkám, ktorí sa o neho postarali. „Verím, že sa čím skôr budem môcť vrátiť k svojej práci pre Slovensko,“ dodal. 

Zrušený predvolebný program

Premiér bol ešte v piatok v Bruseli na summite, kde sa zúčastnil rokovaní o rozpočte EÚ. Už dlhšie bolo na ňom vidieť, že je chorý. Po tom, čo ho hospitalizovali musel zrušiť všetok program, čo sa týka aj predvolebných debát. Dnes mal byť hosťom v debatnej relácii v RTVS, kde mali diskutovať zástupcovia všetkych súčasných parlamentných strán. Zatiaľ nie je jasné, či bude mať Smer v debate zastúpenie. „Vzniknutú situáciu intenzívne riešime v spolupráci s RTVS,“ povedal pre Topky hovorca Smeru Ján Mažgút.

Kiska poprial premiérovi skoré uzdravenie

Predseda strany Za ľudí poprial premiérovi skoré uzdravenie. „Aj keď sme konkurenti, zaželal som esemeskou premiérovi Pellegrinimu skoré uzdravenie,“ napísal na sociálnej sieti Kiska s tým, že už v predchádzajúcich diskusiách mu spomínal, že bojuje s chorobou.

AKTUÁLNE Premiér Peter Pellegrini
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Andrej Kiska)

Viac o téme: PremiérHospitalizáciaPeter Pellegrini
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu