Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Nechutný škandál v piešťanskej nemocnici: Gynekológ mal zneužívať dievčatá aj chlapcov!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Reprofoto:googlemaps)

PIEŠŤANY - Zneužívanie dvanásť až trinásťročných dievčat či maloletých chlapcov, dieťa so štrnásťročnou školáčkou... Tieto nechutnosti má mať na svedomí lekár, ktorý aktuálne pôsobí v piešťanskej nemocnici. Polícia potvrdila, že voči nemu bolo vznesené obvinenie.

Gynekológ má v nemocnici v Piešťanoch pôsobiť približne rok. K sexuálnemu zneužívaniu však nemalo dochádzať na tomto mieste. Ako uvádza televízia Markíza, ktorá o prípade informovala, lekár sa mal s maloletými stretávať na Myjave, odkiaľ pochádza.

Muž v súčasnosti pôsobí ako gynekológ v piešťanskej nemocnici. (ilustračné foto)
Zobraziť galériu (2)
Muž v súčasnosti pôsobí ako gynekológ v piešťanskej nemocnici. (ilustračné foto)  (Zdroj: thinkstock.com)

Polícia pracuje na prípade niekoľko mesiacov. Po zozbieraní informácií a vypočutí údajných obetí napokon vyšetrovateľ rozhodol o vznesení obvinenia, čo potvrdila aj trenčianska policajná hovorkyňa Danka Adamíková. "Vzhľadom na momentálny priebeh procesných úkonov a citlivosť prípadu sa nebudeme k veci vyjadrovať," dodala.

Ako tvrdí televízia, gynekológ je konkrétne obvinený z trestných činov sexuálneho zneužívania a ohrozovania mravnej výchovy mládeže. K tomu, čo sa stalo, sa však zatiaľ nevyjadril.

Dieťa so štrnásťročnou

Nemenovaný muž sa mal dokonca pravidelne stretávať s dvanásťročným dievčaťom. Šokujúce je, že keď mala štrnásť, mala s ním údajne otehotnieť. Dieťatko má v súčasnosti deväť mesiacov. 

Prečítajte si aj: Kauza sexuálneho zneužívania v Chachalande má dohru: Polícia vzniesla obvinenie vedúcemu tábora

Jej matka sa vyjadrila, že lekár jej dcére nebol ľahostajný, dokonca ho sama vyhľadávala. Zároveň ale povedala, že netušila o tom, že dievča chodí s lekárom. Momentálne s dojčaťom žije v centre pre deti a rodiny. 

Nemocnica o obvinení nevie

Prípad sexuálneho zneužívania je naďalej v rukách policajtov z Nového Mesta nad Váhom. Vedenie Nemocnice Alexandra Wintera n. o., kde lekár aktuálne pôsobí, sa vyjadrilo, že zatiaľ nedisponuje žiadnymi informáciami o obvinení svojho zamestnanca, okrem informácií, ktoré boli doteraz medializované.

"Zároveň vedenie nemocnice nebolo doteraz kontaktované príslušnými orgánmi činnými v trestnom konaní. Obvinený zamestnanec pracuje v nemocnici iba pár mesiacov. Vedenie Nemocnice Alexandra Wintera n. o. poskytne všetku potrebnú súčinnosť príslušným orgánom činným v trestnom konaní a následne bude voči zamestnancovi postupovať v zmysle všetkých príslušných právnych predpisov," reagovala nemocnica.

Viac o téme: DetiZneužívanieGynekoló
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu