Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Unikla ďalšia komunikácia: Kočner písal aj Dankovi

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: TASR - Jakub Kotian, Topky/Peter Korček)

BRATISLAVA - O tri roky budeme sedieť na koaličnej rade v zátoke, písal obžalovaný Marian Kočner predsedovi parlamentu a SNS Andrejovi Dankovi. Kočner si s Dankom vymenil viac ako 60 správ. Šéf parlamentu sa bráni tým, že sa ho snažil odbiť a vyhýbal sa mu ako čert krížu.

Danko priznal, že si s Kočnerom v rokoch 2016 a 2017 vymenil niekoľko desiatok správ, no podľa jeho slov v nich nie je nič, čo by ho zdiskreditovalo. Práve naopak, snažil sa ho odbiť. Kočner mu písal aj o jeho tlačovke, na ktorej bozkával výložky, ale aj o tom, že o pár rokov budú sedieť na koaličnej rade v zátoke. 

O tri roky na koaličnej rade v zátoke

Danko sa priznal deň po zverejnení informácií o jeho telefonátoch s Alenou Zsuzsovou. Komunikáciu zverejnil Denník N. Polícia našla správy v Kočnerovom mobile. Najdlhšia komunikácia medzi Dankom a Kočnerom prebehla v polovici júla 2017, keď boli na dovolenke v Chorvátsku a obaja ju trávili na jachtách. „Zdravím Andrej, ste kúpili v Chorvátsku jachtu?“ písal Kočner. „Nie, ale som tu dole na jachte,“ odpovedá predseda parlamentu.

Andrej Danko
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR - Jaroslav Novák)


VIDEO Danko prvýkrát priznal telefonáty so Zsuzsovou: Potešila ma jej fotografia


Kočner mu poslal fotku svojej jachty Pegas, Danko odpovedal: „Krásna, pekný večer vám.“ Vymieňali si informácie o tom, kto je v akej zátoke, v konverzácii chcel pokračovať. „O tri roky možno budeme sedieť na koaličnej rade v nejakej zátoke,“ písal obžalovaný. Predseda parlamentu odpovedá: „Ja toto dlho ťahať nebudem, nevidím tomu koniec, pekný večer.“ Kočner ho chlácholí: „Nebuďte skeptický. Pohrám sa trochu s novinárskymi farizejmi a hneď bude lepšia klíma na serióznu prácu.“

Svetová tlačovka

Kočner písal Dankovi napríklad aj 19. januára 2017 po tlačovej besede, na ktorej predseda SNS vysvetľoval udelenie hodnosti kapitána v zálohe a bozkával výložky. „Svetová tlačovka. Úprimne gratulujem,“ napísal mu Marian K. „Dik,“ odpísal stroho Danko. Približne tri štvrtiny správ tvoria tie od Kočnera a sám Danko vzájomnú komunikáciu ani raz nezačal. Okrem toho mu Kočner písal aj ohľadom situácie v RTVS a žiadal odvolanie generálneho riaditeľa, ktorým bol vtedy Václav Mika. 

Danko sa však bráni. Podľa jeho slov sa mu chcel vyhnúť a nepísal si s ním o ničom, čo by ho mohlo zdiskreditovať. Údajne sa mu chcel vyhnúť ako čert krížu. „Z takého typu človeka som mal vždy zimomriavky. Nikdy som s ním neobchodoval, nikdy som mu nepomohol,“ napísal pre denník s tým, že ho nikto nevydieral a držal si ho od tela. 

Viac o téme: KomunikáciaAndrej DankoMarián Kočner
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu