Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

PRÁVE TERAZ Dobroslavovi Trnkovi zrušili obvinenie v kauze Tipos

Dobroslav Trnka
Dobroslav Trnka (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

BRATISLAVA - Minulý týždeň zadržala NAKA bývalého generálneho prokuratúra Dobroslava Trnku a obvinila ho z trestného činu zneužívania právomocí verejného činiteľa. Verejnosť bola šokovaná, keď ho prepustili. Podľa informácií portálu aktuality.sk najnovšie Trnkovi aj zrušili obvinenie.

Dobroslavovi Trnkovi zrušili obvinenia. Informovali dnes o tom Aktuality.sk„Dnes nám bolo doručené uznesenie prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry, ktorým zrušil uznesenie vyšetrovateľa národnej kriminálnej agentúry o začatí trestného stíhania a súčasne o vznesení obvinenia osobe D. T. pre zločin zneužívania právomoci verejného činiteľa," uviedol pre Aktuality hovorca polície Michal Slivka. Ku konkrétnostiam sa zatiaľ polícia nebude vyjadrovať. 

Trnku zadržala NAKA minulý týždeň v jeho dome v Hamuliakove. Obvinila ho z trestného činu zneužívania právomoci verejného činiteľa. Obvinenie sa malo týkať tajného videa, na ktorom sa Trnka rozpráva s vtedajším ministrom financií Jánom Počiatkom o kauze Lemikom.

Na druhý deň po zadržaní sa Trnka dostal na slobodu. Prepustenie nariadil prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry. Nevidel dôvod na jeho stíhanie. Stanovisko k prípade zaujme aj generálny prokurátor Jaromír Čižnár, priblížili aktuality.sk.

Viac o téme: Dobroslav TrnkaZrušenie obvinenia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu