Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Sexuálny teror v Banskej Bystrici: FOTO Jedno z dievčat, ktoré bolo Petrovou obeťou, prehovorilo

Mladé dievčatá mali byť obeťami Petrových sexuálnych deliktov.
Mladé dievčatá mali byť obeťami Petrových sexuálnych deliktov. (Zdroj: FB/Polícia SR - Banskobystrický kraj)

BANSKÁ BYSTRICA – Banskobystrická polícia vyšetruje prípad sexuálneho zneužívania a sexuálneho násilia, ku ktorému malo už dlhodobejšie dochádzať v Banskobystrickom okrese. Obeťami mali byť mladé dievčatá, najmä z Banskej Bystrice. Vďaka tomu, že sa jedna z nich odhodlala o zažitých hrôzach prehovoriť, už 42-ročný Peter čelí obvineniu.

Polícia sa začala prípadom zaoberať na základe podnetu mladej ženy, ktorá sa odvážila po dlhšej dobe prehovoriť. „Z dôvodu citlivosti prípadu nemožno uviesť podrobnosti, ktorých sa už teraz obvinený 42-ročný Peter z Banskej Bystrice dopúšťal,“ spresnili predstavitelia zákona. Podľa ich slov sa mal obvinený na mladých dievčatách, deťoch, dopúšťať závažnej trestnej činnosti, ktorá môže na človeku zanechať trvalé psychické následky.

Čítajte aj: Otrasné zverstvá za dverami bytu: VIDEO Policajti zatkli muža, ktorý pred deťmi týral ženu

Muži zákona ocenili statočnosť dievčiny, ktorá ich kontaktovala prostredníctvom sociálnej siete. „Sme radi a chválime prístup mladého dievčaťa, ktoré sa rozhodlo prehovoriť o tak citlivej téme, akou je samotné sexuálne zneužívanie a sexuálne násilie na maloletých,“ vyzdvihli policajti.  

Na snímke obvinený Peter z Banskej Bystrice.
Zobraziť galériu (1)
Na snímke obvinený Peter z Banskej Bystrice.  (Zdroj: FB/Polícia SR - Banskobystrický kraj)

Peter už čelí obvineniu zo zločinu sexuálneho násilia, zločinu sexuálneho zneužívania, prečinu ohrozovania mravnej výchovy. Zo strany vyšetrovateľa bol podaný podnet na návrh na jeho vzatie do vyšetrovacej väzby.

Nie je vylúčené, že sa na základe doteraz získaných dôkazov, ktorými sa vyšetrovatelia naďalej zaoberajú, jeho obvinenie rozšíri aj o ďalšiu trestnú činnosť. „Ak má niekto podobnú nepríjemnú skúsenosť, hlavne dievčatá zo Sásovej a okolia, oznámte to bez obáv na odbore kriminálnej polície v Banskej Bystrici (Okružná ulica), alebo nám napíšte správu priamo sem,“ vyzvali zástupcovia zákona.

Viac o téme: Banská BystricaDetiSexuálne zneužívanieDievčatáSexuálne násilie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu